Ik ben ten einde raad!

“Ik ben boos, erg boos. En ten einde raad!” Zo begint meneer Piet zijn mail. Hij is helemaal van slag en vraagt zich af hoe het nu in hemelsnaam verder moet.

Meneer Piet is 78 jaar en tot een half jaar geleden werkte hij nog. Ongeveer 10 jaar geleden is hij door onder andere een scheiding zijn huis kwijt geraakt.

Nu woont hij op een kamer, op een hoog, bij een gezellige huisbaas ergens in een dorp.

Maar… 2 maanden geleden kreeg meneer Piet een herseninfarct. Na een verblijf van een paar weken in het ziekenhuis vertrok hij naar een herstelhotel.

Nu wil hij weer graag op zichzelf wonen maar hij kan, vanwege het feit dat zijn kamer niet op de begane grond is, daar niet naar terug.

Hij is woedend op deze regering, zo laat hij mij weten. Waarom?

Omdat een oude buur van hem een kamer over heeft in een benedenwoning (die zelfs deels is aangepast) en hem zo in huis wilde nemen, maar dat niet kan vanwege de mantelzorgboete.

Die oude buur heeft zelf al hoge zorgkosten omdat zij een zorgkind heeft en nauwelijks voldoende geld heeft om rond te komen. Meneer Piet, zelf nu ook hoge zorgkosten, kan het van zijn AOW ook niet betalen.

“Beseffen ze in Den Haag wel dat ik straks ofwel heel veel dure thuiszorg en huishoudelijke hulp nodig heb, ofwel in een dure instelling beland? Waarom tellen wij niet meer mee?” vraagt hij zich vertwijfeld af.

“Waarom worden wij na tig jaren werken gestraft als zorg nodig is? Waarom kan iemand met een hoog inkomen wel bij iemand anders inwonen voor zorg, en ik niet? Waarom kan een werkende wel iemand in huis nemen, en mensen met een bijstandsuitkering niet?”

“Is niet elk mens gelijk? Ik herken mijn land niet meer.”

“Ik vrees dat ik binnenkort ergens alleen op een kamertje zit, wachtend op een helpende hand. Wachtend op personeel dat overbelast is, te druk is om mij te helpen. Ik zie mij daar al zitten in mijn eentje. Mijn laatste station…Puur omdat door geld en boetes ik niet terug kan naar mijn eigen buurtje.”

“Ik wil dit niet! Waar is de menselijke maat? Waar is het sociale aspect gebleven? Dit kabinet verdient iets wat ik maar beter niet kan zeggen, het is vast verboden!”

Foto komt uit de collectie van Ton Jacobs.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

4 Reacties

 1. Daarom stem op 15 maart op die partij die voor de burgers het beste wil.

  Forum v. Democratie kan daar een van zijn.

  Maar als je dit verhaal leest, dan mag deze man terecht dit Kabinet de hel in wensen. Achterlijke omhoog gevallen politici kunnen we missen als kiespijn.

  Sterkte en ik hoop op steun voor u.

  Reageer
  • Forum v dem ? En denk je dat die ook rechtse partij kostendeelnorm weghaalt bij zorgende BIJSTANDERS ? Vergeet het maar. Voor meeste partijen word ons zorg onmogelijk gemaakt. Ik wil helpen maar kan niet want zelf hoge zorgkosten dus iemand in huis opnemen is tekort voor lasten en eten. Armen inderdaad geen recht op menselijkheid

   Reageer
 2. Meer dan logisch toch de huidige verdeeldheid in Nederland? Wilder zal straks vele stemmen gaan vergaren. En waarom? De ‘gewone’ mens wordt, willens en wetens, vergeten. Hard werken loont niet meer. Niets populistisch, Wilders staat het dichtst bij het goedwillende, dus ook die van allochtone afkomst, volk. Welke andere partij kan in zijn buurt komen? Jammer alleen dat Wilders niet wat duidelijker is geweest in zijn Marokkanen uitspraak. Slimmer was geweest om het te hebben over criminele allochtonen.

  Reageer
 3. Terecht die boosheid! Zou ook laaiend zijn en me aan de kant geschoven voelen. Hoop dat er voor Piet snel een passende oplossing komt! Weer een staaltje van de zoek het maar uit wet! Sterkte Piet!

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *