Ik beken

Ik beken dat ik niet gelukkig ben.

Maar ja, niemand kan ook eeuwig gelukkig zijn toch? Nou dan.

Ben ik ongelukkig? Eerlijk gezegd soms wel.

Nee, als ik heel eerlijk ben moet ik zeggen dat ik meestal ongelukkig ben. Maar dat ziet niemand hoor.

Voor de buitenwereld ben ik een leuke vent, ik zie er goed uit en ik heb ook nog een aardige babbel. Ik ben een goed acteur, al zeg ik het zelf.

Op mijn werk zullen ze ook nooit wat aan mij merken. Ik ouwehoer mee met de collega’s en drink op vrijdagmiddag samen met hen een biertje.

Thuis, dat is van een andere orde. Mijn vrouw is nogal overheersend. Zij beslist alles. Ik voel me een soort marionet. Trekt ze aan dit touwtje dan doe ik zus, trekt ze aan een ander touwtje dan doe ik zo.

Alleen als ik in de natuur ben, en mij kan bezighouden met fotograferen, ben ik mezelf. Die momenten zijn zo kostbaar voor mij. Pas dan leef ik op. Pas dan kan ik mij ontspannen.

En nu ben ik ergens achter gekomen en daar ben ik van geschrokken. Mijn vrouw heeft een ander. Het is erg gênant om te zeggen dat ik de signalen zag maar er te weinig aandacht aan besteedde.

Ze ging zich anders kleden naar haar werk, hield haar mobiel buiten zicht – iets wat ze eerder nooit deed – en had ineens vaak afspraken met collega’s na werktijd.

Van de week ging haar mobiel over, die in haar tas zat, terwijl zij boven bezig was. Ik greep de kans en las een sms’je. Nou, dat liet niets aan de verbeelding over kan ik je zeggen.

Dus, zij heeft een ander en ik weet niet of ik er wel of niet blij mee moet zijn. Ik zit vol vragen: hoe serieus is het, hoe lang speelt het al, wat is zij van plan en waar sta ik in dit verhaal.

Wil ik alles wel weten of moet ik hopen dat het een bevlieging is?

Ik hoop dat je snapt dat ik volkomen van slag ben. Mijn leven is nu onzeker geworden. Ik was dan wel niet gelukkig met haar, maar wie zegt dat ik gelukkig word zonder haar?

Wat moet ik nu doen? Wat wil ik nu doen? Mijn hoofd staat op knappen, mijn gedachten tollen.

Ik ben te zeer van slag om te gaan werken maar durf me niet met een smoes ziek te melden. Opeens staan mijn zekerheden op losse schroeven.

Henk

Foto komt uit de collectie van Miek Koopmans.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

5 Reacties

 1. Dag Henk,

  Wat een herkenbaar verhaal. Laat het een schrale troost voor je zijn Henk. Ik las je verhaal en dacht: “wow, dit had mijn verhaal kunnen zijn”. Mij is exact het zelfde overkomen. Uit ervaring kan ik nu zeggen dat mijn ex in mijn verhaal de beste keuze voor mij heeft gemaakt. Nu dat bijna alles achter de rug is kan ik zeggen: “het is goed geweest”. Als ik heel eerlijk tegen je ben durf ik met een gerust hart te zeggen dat ik er uiteindelijk alleen maar beter van ben geworden Ik ben dan wel al mijn bezittingen verloren maar heb er iets onbetaalbaars voor terug gekregen. En dat is oprechte liefde. Nu pas zie ik wat ik al die jaren heb gemist. En ik kan je verzekeren, dat is veel. Heel veel. Ook jij zult dit over een tijdje gaan ervaren. Let maar op.

  Reageer
 2. Volg je hart en niet je verstand , wees beleefd en blijf respect tonen ook al krijg je het niet echt terug. En geloof erin dat je de beste beslissing hebt genomen welke dan ook ….Succes

  Reageer
 3. Nou en óf dat heel begrijpelijk is, dat jij van slag bent!
  Wat je ook doet, volg je eigen gevoel en je hart. Ik wens je heel veel sterkte bij je besluit met dát wat het beste is voor jouzelf.

  Reageer
  • En nu vergat ik aan het eind van mijn reactie, het meest belangrijke namelijk, GELUK!
   Dat jouw besluit zo mag worden dat je weer gelukkig bent en het geluk voelt.

   Reageer
 4. Hou van jezelf. Je hebt geen ander nodig om gelukkig te zijn. Een ander kan wel wat aan je geluk toevoegen. Doet je vrouw dat nog?
  Sterkte met keuzes maken. Hoop dat je kiest voor jezelf.

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.