Iets voor een ander betekenen

“Iets voor een ander betekenen…In de online wereld kan dat zo belangrijk zijn!

Omdat wij (mijn man, zelf slachtoffer van mishandeling en misbruik, en ik) het héél belangrijk vinden dat er een veilige plek online moet zijn.

Een plek waar lotgenoten van misbruik/mishandeling, op welk gebied dan ook, hun ‘verhaal’ kwijt moeten kunnen.

En dit al dan niet anoniem moeten kunnen doen, en al dan niet zichtbaar voor de buitenwereld, en op elk gewenst moment dat er bij hen behoefte aan is.

Ik ben altijd al een bruggenbouwer geweest en mijn gedachte was: Het moet toch mogelijk zijn in de huidige online wereld om een brug te bouwen tussen de lotgenoten enerzijds en de hulpverleners anderzijds. Met het beetje kennis over websites bouwen dat ik al bezat, zag ik daar beslist een mogelijkheid toe.

Daarom heb ik geheel belangeloos ons forum gemaakt. Géén steriele plek zoals je vaak ziet bij instanties maar met een warm, uitnodigend uiterlijk waar allerlei onderwerpen besproken mogen en kunnen worden.

Zoals alledaagse dingen en ervaringsverhalen, heel breed dus omdat niemand alleen maar over zijn of haar narigheid wil spreken…We hebben ook wekelijkse live chatsessies bij Nederland Heelt waarin we elkaar aanhoren en tips uitwisselen, wat als erg prettig ervaren wordt. Het is ook een plek om wat ontspanning te vinden.

Ik heb het heel laagdrempelig gemaakt omdat de meeste ‘lotgenoten’ het verschrikkelijk moeilijk vinden om over hun ervaring te spreken, mannen nog meer dan vrouwen. Bij ons ‘moet’ niets maar mag alles!

Mijn droom is om ‘alle lotgenoten’ die gebukt gaan onder trauma’s, en zij die dit al reeds verwerkt hebben, bij elkaar te krijgen op ons platform. Het is mijn doel om zo de overheid en iedere Nederlander te laten zien met hoe velen we zijn, ongeacht of ze nu iets plaatsen of niet.

Want, er wordt nog steeds te veel gezwegen door slachtoffers waardoor de indruk bij de meerderheid van de mensen bestaat dat het allemaal wel meevalt met de slachtoffers, en zij ons maar lastig vinden!

Nou, het valt helemaal niet mee, er worden dagelijks meerdere slachtoffers gemaakt, al decennia lang!

Het wordt hoog tijd dat mensen dat gaan inzien en erover lezen, niet meer wegkijken en gaan samenwerken om dat zoveel mogelijk uit te bannen. Kijk je ook weg als het jouw kind overkomt, nee toch..?

Bij Nederland Heelt kan iedereen terecht, ongeacht afkomst of religie. De enige voorwaarde is dat men zich in begrijpelijk Nederlands kan uiten. Wij letten niet op taalfoutjes of sterke taal, ieder mag zich uiten zoals het voor hem of haar goed voelt, want Delen is Helen!

Of je dat nu in het openbaar of in een besloten forum doet, het herstelproces begint bij het voor jezelf erkennen van het gebeuren en daar uiting aan geven!

Bij ons forum vinden lotgenoten (h)erkenning, het gevoel niet alleen te staan in hun leed. Zij kunnen daar 24 uur per dag terecht en dat is hard nodig omdat de meesten slapeloze nachten hebben en zij dan vaak hun hart willen luchten, of wat ontspanning komen zoeken.

Bij ons zijn lotgenoten van harte welkom en deelname is geheel gratis, zonder verplichtingen.”

Gastblog van Tonny Kamper. Lees meer op www.nederlandheelt.nl.

Foto komt uit de collectie van Erik Koeslag.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

15 Reacties

 1. Dank je wel lieve Mary voor het plaatsen van mijn verhaal, mijn droom!

  Ik hoop dat het een aantal lotgenoten mag bereiken en dat zij zich welkom zullen voelen op ons platform, hartelijk dank dat jij door het plaatsen van deze blog weer een brug vormt tussen lotgenoten en mijzelf en Nederland Heelt. #Samensterk ♥

  Liefs,
  Tonny Kamper

  Reageer
  • Ben zo blij lieve tony dat ik bij Nederland heelt ben gekomen en jullie heb ontmoet.
   jullie betekenen zoveel in mijn leven, houvast, mezelf zijn, lotgenoten voelt als familie….dit geeft zoveel kracht.
   Nu laatst voor de eerst keer weer een piek(spanning herbeleving gehad) waar ik doorheen ging zonder gedachten aan dood willen. ik wil hier doorheen hoe zwaar soms ook het is…..maar mede dankzij jullie voel ik kracht ik sta niet alleen. dank je wel hiervoor. Ben zo blij met mijn groei erin.Diepe bewondering voor jou en jullie wat jullie doen.

   Reageer
   • Wauw Lana B, wat mooi dat wij dat voor je kunnen betekenen, dit bezorgd mijn h♥rt een heel warm gevoel, daar doe ik het voor! En wat fijn dat dit je weer helpt verder te groeien, wij zijn net zo blij met jou als jij met ons hoor! Ik hoop je snel weer te spreken op de chat, dikke knuf voor jou ♥

    Reageer
 2. Wat een goed initiatief. Dromen waar maken, in dit geval die van jezelf. Zo belangrijk.
  Iets betekenen voor een ander. Wens jullie veel succes.

  Reageer
  • Hartelijk dank voor je mooie reactie InekrVonk ♥

   Reageer
 3. Super gewoon een plek creeeren voor lotgenoten, waar ze zich thuis voelen en hun wedervaren zonder schroom kunnen uiten.
  Veel respect …..

  Reageer
  • Hartelijk dank voor je reactie en waardering Rolande ♥

   Reageer
 4. Wat mooi om je talenten en verhaal zo te combineren dat anderen de ruimte krijgen voor hun verhaal!!

  Reageer
 5. Respect voor jullie, een plaats waar lotgenoten terecht kunnen.Waar mensen (h)erkenning kunnen vinden!

  Reageer
 6. ik ben blij met het forum ik tref lotgenoten die me steunen bedankt

  Reageer
  • Wat lief van je myriam en wat dapper dat je reageert !
   Hartelijk dank voor je reactie en je steun ♥

   Reageer
 7. Ik steun je/jullie geweldige initiatief. Het is zo hard nodig dat mensen, mannen, vrouwen, jongens en meisjes hun verhaal kunnen delen.Zonder oordeel. Ik deel dit blog graag.
  Hg Erna Janssen

  Reageer
  • Dank je wel Erna, dat vind ik heel lief van je, daardoor kunnen weer meer mensen een plek vinden om hun verhaal kwijt te kunnen, nogmaals hartelijk dank ♥

   Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.