Het zat niet tussen mijn oren

Jarenlang liep ik met klachten die door de artsen niet te duiden waren.

Ik had diverse huidproblemen, pijnplekken in mijn lichaam zoals in mijn rug, bekken, armen en benen, en ik was oververmoeid.

Symptomen die lijken op de ziekte van Lyme of een burn-out. Dus al snel kwam er een verwijzing naar een psycholoog. Maar beter werd ik niet.

Al met al duurde het 3 jaar voordat bij mij de ziekte van Bechterew werd geconstateerd.

Een verzamelnaam voor diverse reumatische aandoeningen waar ontstekingen aanwezig zijn in de wervelkolom, gewrichten, ogen, bekken, borstkas, armen en benen.

Er viel een last van mijn schouders; ik was wel degelijk ziek, het zat niet tussen mijn oren!

Echt goed helpende medicatie bestaat er niet. Ja, er zijn injecties voor de gewrichten maar die hebben nogal wat bijwerkingen. Dus dook ik in mijn eigen archief, mijn schriften vol alternatieve middelen met geneeskrachtige werking.

Zo kwam ik terecht bij de CBD-olie. De olie gebruik ik nu al jaren, ik gebruik die zonder THC, en het bevalt zeer goed. Ik heb Wernard Bruining (van mediwiet) leren kennen en hem uitgenodigd om een lezing te geven.

Een tijd lang heb ik ook zelf de CBD-olie gemaakt en een groot deel van mijn voorraad zelfs weggeven omdat er zoveel over bleef van 1 oogst.

Binnenkort hoop ik weer mijn eigen olie te kunnen maken, tot die tijd doe ik het met flesjes gekochte olie. Ik heb dus gekozen om geen medicatie te gebruiken voor mijn ziekte, ik heb werkelijk veel baat van de olie.

Zo ben ik niet meer dodelijk vermoeid, is de pijn in mijn gewrichten verdwenen en kan ik weer vrolijk rondfietsen. Ik slaap weer heerlijk, heb geen last meer van nachtelijk zweten en word uitgerust wakker.

Elke ochtend doe ik wat rekoefeningen, wandel uitgebreid met de hond en poets mijn huis zelf.

Mijn ogen zijn iets achteruit gegaan maar gelukkig staat een bril mij ook heel goed. Ik ben zo blij dat ik geen pijn meer heb en geen last meer van ontstekingen!

De ziekte van Bechterew is nu stabiel.

Zelfs mijn reumatoloog is opgetogen dat deze olie mij helpt. Omdat geen enkele zalf hielp tegen mijn eczeem, ben ik die ook zelf gaan maken. Het resultaat is geweldig, mijn huidproblemen zijn verdwenen.

Ik snap dat de farmaceutische industrie niet blij is met al die positieve verhalen over bijvoorbeeld CBD-olie. Het is een eeuwenoud, goedkoop natuurlijk middel dat zijn werking echt bewezen heeft.

Op het net kan je er genoeg informatie over lezen. Ja, het is legaal (tegenwoordig kan je het zelfs bij de drogist kopen) maar zal altijd bestreden worden door farmaceuten.

Gastblog van Patricia Duits.

Foto komt uit de collectie van @annebuiskool.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

6 Reacties

 1. Geweldig om te horen dat die CBD olie zo goed zijn werk doet.Eigenlijk zou iedereen die geen zware medicijnen wil slikken dus dit middel moeten proberen bij gewrichts en spierpijn en zelfs huidaandoening.Dus het valt te proberen,alleen moet je er dus zelf achter komen welke sterkte je wil gaan slikken (uitproberen).Een goede blog over het gebruik hiervan,Mary het is steeds duidelijker dat er veel mensen baat bij hebben.Fijn Patricia dat het bij jou je leven kan verbeteren op deze manier bij de ziekte van Bechterew.

  Reageer
 2. Wat goed dat jij het ons vertelt.
  Geweldig. Medicijnen…ik ben er ernstig ziek door geworden.
  Ga door met je mooie ..goede boodschap.

  Reageer
 3. Hoopgevend. Dit ga ik met mijn arts bespreken.

  Reageer
 4. Geweldig dat t jou helpt! Bechterew is een rotziekte, sterkte!

  Ik durf t niet aan…

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.