Het wachten is op een snelle val van Rutte en consorten

Je kent ze vast wel, die mensen die zich over van alles druk maken en vechten voor andermans recht.

Fijn dat zij zich zo vastbijten in een onderwerp en proberen anderen te overtuigen daaraan mee te doen.

Gaat het niet over persoonlijk onrecht dan gaat het wel over de GGZ, de wachtlijsten daar, de zorgverzekeraars, de WMO en wat al niet meer.

Het kinderpardon zoals gepresenteerd door het nieuwe reli-rechtse kabinet Rutte3, ook zoiets om onder de aandacht te brengen. Maar wat is nu de invloed van de gewone burger hierop? Helemaal niets toch?

Het referendum voor de sleepwet, idem dito. Leuk hoor zo’n oproep om te tekenen voor een referendum, maar het levert niets op. Er zijn genoeg stemmen binnengehaald maar mensen toch, de wet komt er echt wel, daar verandert het referendum niets aan, met alle kwalijke gevolgen van dien.

Op social media zijn er genoeg voorvechters voor ons recht te vinden. Ik vind het aandoenlijk om die idealistische mensen bezig te zien. Daarnaast vind ik het bewonderenswaardig te zien hoeveel medestrijders ze keer op keer vinden.

Ik vraag mij weleens af of deze strijders nog een leven hebben of dat ze enkel online tot leven komen en heel misschien zelfs wel kicken op hun goede daden en de daarbij behorende aandacht. De idealisten laat ik roepen en negeer ze verder. Af en toe erger ik me mateloos aan zo’n prominent aanwezige veelvuldig tweetende schreeuwerige vrouw die zich voor alles en iedereen hard maakt terwijl ze ook nog een gezin heeft.

Die ergernis is van korte duur en dan denk ik al snel ‘schreeuw lekker een eind weg. Als jij schreeuwen voor een ander belangrijker vindt dan aandacht voor je gezin, jouw keuze.’ Want, het geeft niet dat je schreeuwt, hoe hard je schreeuwt of hoeveel mensen er mee schreeuwen. Er verandert toch niets. Snap. Dat. Toch. Eens.

De kaarten zijn geschud, een nieuw kabinet van stijve ‘wijze’ mannen staat te trappelen om nog verder de scheve poten onder onze stoelen vandaan te zagen. En daar kunnen we tegen ageren totdat we groen zien maar er zal niets veranderen.

Wijze mannen die verkiezingsstemmen hebben gewonnen van hondstrouwe goedgelovige mensen door hen keiharde beloftes te doen, die ze nu, om maar in het kabinet te kunnen komen en met hun kont op het pluche te kunnen zitten, zo gewetenloos hebben verkwanseld.

Dit kabinet, een bij elkaar geraapt zooitje ego’s, heeft geen oog voor de gewone mens, zo blijkt uit het regeerakkoord, en staat te ver van de realiteit af. In de praktijk vallen de grootste klappen wederom bij de laagste inkomens en wordt ook nu wéér de zorg genegeerd.

Mede doordat betreffende partijen grote concessies hebben gedaan, en daarmee hun trouwe achterban hebben laten vallen als een baksteen, hebben ze weinig bestaansrecht. Het wachten is op een snelle val van Rutte en consorten want dat zal onvermijdelijk zijn.

Klaas

Foto komt uit de collectie van Ingrid@Holly1707.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

3 Reacties

 1. De val van rutte, en Dan komt er weer een andere rutte. “Zucht”.
  Tis net als je auto die je mateloos teleursteld, dag in dag uit jaar in jaar uit. En toch gaan we steeds maar weer naar de dealer en zeggen “doe mij er nog maar een”.
  Missch zouden we gewoon allem een keer niet moeten gaan stemmen. En eens gaan nadenken over een ander systeem dat niet zo corrupt is.
  Laten we eerlijk zijn, zou dat geen wereld nws zijn. Iedereen zal zich afvragen hoe wij dat in dat kleine kikkerlandje aapakken toch?
  Politiek is niets meer dan een uitvinding om Verdeeldheid te zaaien.
  Immers een land in Verdeeldheid is makkelijk te plukken.
  Een land dat eensgezind is daar kun je niet zo veel mee anders dan alles wat in het belang vd gemeenschap is.
  Waar we mee te maken hebben is een corrupte media die gebruikt wordt als perceptie vorming.
  De geloofsovertuigingen zitten er zo ingebakken, dat ze lastig los te laten zijn. Voeg daar een grote dosis angst aan toe die wordt verspreidt over het mensdom en voila, problem reaction solution en het is compleet.
  En ja, het neemt zoveel energie van ons weg dat huis en haard worden vergeten.
  Maar daar is social media ook voor uit gevonden. Het is immers allem afleiding.
  Dank voor je blog Klaas.
  Grts Rich.

  Laat een reactie achter
 2. DIt kabinet is het enig haalbare gezien de verkiezingsuitslag. Mag je het niet mee eens zijn, toch is dit de keuze van de bevolking. De voorgestelde maatregelen leveren voor ieder keihard voordeel, zeker ook de lagere inkomens. Koopkracht zal toenemen, tenzij de linkse oppositie z’n zin krijgt. Deze beunhazen, die met onterecht en incompleet commentaren loopt te schreeuwen langs de zijlijn, was te laf om zelf verantwoording te nemen.
  Over verkiezingsbedrog gesproken.

  Laat een reactie achter
 3. Politiek gaat doorgaans om het oplossen van een verdelingsvraagstuk in de context van schaarste. Vandaar dat politiek altijd betrekking heeft op de strijd om schaarse middelen, zoals geld, menskracht en expertise.

  Wie dan ook verdeelt, tevredenheid kan niet bestaan in een land.

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *