Het ultieme kerstgevoel in 6 foto’s

Het ultieme kerstgevoel in 6 foto's

Vorig jaar was ik met kerst op de Falklandeilanden. Het laatste eilandje van de archipel dat ik bezocht op deze reis was Sea Lion Island. Met kerst is het daar zomer, dus iets beter weer dan in Nederland. Op eerste kerstdag was het helemaal genieten met een strakblauwe lucht en een heerlijk temperatuurtje. Die dag heb ik me met een 4×4 weg laten brengen tot het uiterste puntje van het eiland, om vervolgens terug te lopen naar de lodge en onderweg te genieten van pinguïns, roofvogels, diverse watervogels en zeeolifanten. Mijn lunch was de beste kerstlunch ooit. Ik zat op een klif, kijkend naar een kolonie rockhopper pinguïns. Mijn lunch bestond uit een paar sandwiches, een pakje drinken en een zakje chips. En het uitzicht? Dat was fenomenaal! Onderaan de klif beukten de golven op de rotsen en probeerden de pinguïns weer uit zee de rotsen op te komen om hun kuikens van eten te voorzien. Erik Koeslag

 

Het ultieme kerstgevoel in 6 foto's

Ik heb lang zitten dubben over de ultieme foto. Ik heb gekozen voor deze foto omdat het bij mij toch het ultieme kerstgevoel oproept. Het zal de sfeer zijn; vroeg donker met flarden avondmist die een koude nacht voorspelt, maar de warmte van de stal lokt…Miek Koopmans

 

Het ultieme kerstgevoel in 6 foto's

Deze foto is genomen in een wat armere buurt van Stadskanaal. De bewoners hadden nog kartonnen dozen in de tuin liggen, naast deze fraaie kerstboom in de tuin. En dat is voor mij kerstfeest, ondanks alle problemen die mensen hebben, willen ze er toch wat moois van maken. Jan Koetsie

 

Het ultieme kerstgevoel in 6 foto's

Voor mij is kerstgevoel geluk. De kersttijd is een tijd om even te ontsnappen. Het zijn donkere dagen. Dagen die fijne herinneringen uit je jeugd terug halen. Ik ben opgegroeid in een Rooms-katholieke traditie. Naar de Nachtmis, de kaarsen, de kerstboom en uiteraard veel sneeuw, dat is waar ik dan aan denk. Tegenwoordig vind ik de kerst de tijd van bezinning. Terugkijken op een jaar dat eigenlijk weer te snel aan je voorbij is gegaan. Kerst is samenzijn met je geliefden. Kerst is een tijd van tradities. Een traantje en een glimlach, dat alles hoort erbij. Het is alsof je een boek leest met de titel “2015”. De foto is genomen in de kloostertuin van de Domkerk in Utrecht, het beeld zo mooi bezinning uit. André Brockbernd

 

Het ultieme kerstgevoel in 6 foto's

Kerst is voor mij een beeld van licht en van warme gloed. Het licht van de lampjes in de kerstbomen, in de ramen en de tuinen. De mooie warme gloed van de versieringen. En de reflectie. Zoals in deze foto, het is voor het overgrote deel de reflectie in de spiegel die je ziet. Kitty van Gemert

 

Het ultieme kerstgevoel in 6 foto's

Kerst, winter; een tijd van rust en inkeer. Eenden in de winter moeten zien te overleven. Hun instinct helpt hen hierbij. Bij de mens spreken we van intuïtie. Dit stelletje heeft het geluk om samen te mogen zijn en vrij te zijn om te gaan en te staan waar zij kunnen. Iets wat voor menig dier en mens niet vanzelfsprekend is. Het lijkt ook of de eenden elkaar beschermen en dat is een mooi goed. Ik hoop dat in 2016 de mensen elkaar ook weer gaan beschermen i.p.v. naar het leven staan. Dat de emotionele rust in de mensheid mag gaan terugkeren. Dat woorden niet meer zo zwaar genomen worden. Dat de mensen de kracht vinden om deze van zich af te laten glijden, zoals het water van de eendenveren afglijden. Jet Rood

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

1 reactie

 1. Beste Mary,

  Wat een mooie pagina is dit geworden. Diepe gedachten en gevoelens die betekenisvol met foto’s worden ondersteund. Alweer bijna een jaar voorbij. Dit jaar heb ik je blog gevolgd en ik ben er blij mee dat je je artikelen zo nu en dan met mijn foto’s illustreert. Ik wens je een mooi einde
  van 2015 toe en moge 2016 jou en je gezin alle goeds brengen.

  Hartelijke groet
  André

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *