Het is prachtig om de wereld in beeld te brengen

Dag Kitty, jij bent een van de mensen die foto’s levert voor mijn site. Hoe lang maak je al foto’s?

Hallo Mary, serieus foto’s maken doe ik nu ruim een jaar. Heb het altijd al prachtig gevonden en kon en kan met vreselijk veel plezier langs allerlei foto’s scrollen. Wat ik ook heel mooi vind is de ouderwetse zwart wit foto’s van vroeger (en dan bedoel ik van rond 1935 zeg maar). De reden om zelf serieus te gaan fotograferen (met mijn telefoon fotografeerde ik al geruime tijd met name de fietsfoto’s van mijn hubbie) is divers.

De passie is uiteraard het uitgangspunt want anders word je er niet gelukkig van. In ons bedrijf zijn we met een aantal grote projecten bezig waar veel foto’s voor nodig zijn. Om een voorbeeld te noemen, we zijn een opleiding over non-verbale communicatie aan het maken en dat vraagt om zo’n 400 foto’s van gezichtsuitdrukking, poses et cetera. Ook zijn we onze website aan het aanpassen en we hebben ervoor gekozen om de foto’s met de seizoenen mee te laten gaan. Daarvoor zijn iedere keer nieuwe foto’s nodig en al met al telt dat aardig op.

Is foto’s maken puur hobby of heb je en bepaald doel voor ogen?

Voor mij is foto’s maken puur passie. Het is prachtig om de wereld in beeld te brengen. En ja, dat is zoals ik die zie door mijn lens. Er is geen goed of fout, er is stijl, smaak en voorkeur. Ik houd van de natuur en een deel van mijn collectie bestaat dan ook uit macro foto’s. De wereld uitvergroot in beeld gebracht. Met soms hele verrassende beelden.

Een tijd geleden had ik een foto gemaakt van een Digitalis. Bleek later bij het bewerken van de foto dat er een spin in huisde. Geweldig vind ik dat. En mensen, die zijn ook prachtig om in beeld te brengen. Het mag best zichtbaar zijn als iemand een leven heeft geleefd, of met passie ergens mee bezig is.

Zo ben ik een portret van een gitaarbouwer aan het maken (Geert van Opstal) waar ik laat zien hoe prachtig het houtbewerkingsproces is, hoeveel handwerk en maatwerk ook. En de combinatie van twee werelden is voor mij een grote plus. Want bedrijfsmatig kan ik er heel veel mee toevoegen. Kijk Hier voor een overzicht van mijn foto’s.

Je mocht hier jouw meest waardevolle foto bijplaatsen. Vertel eens waarom het deze foto is geworden?

Tja, dat was voor mij een hele lastige, die meest waardevolle foto. Is het de eerste met mijn huidige camera? Of die geweldige foto die ik in een oud klooster in Frankrijk heb gemaakt? Mijn tulpenserie van januari waarin de levenscyclus van de tulp wordt weergegeven?

Ik groei iedere dag met mijn fotografie, vind ook heel veel mooi. Uiteindelijk kies ik voor een foto van een vogel, gemaakt in mijn tuin. Ze zijn er altijd en een dankbaar onderwerp. En door vogels te fotograferen heb ik veel geleerd. Ook heb ik veel foto’s verwijderd omdat ze niet goed genoeg waren. Want ja, daar ben ik wel kritisch in.

Naast fotograferen doe jij ook andere dingen. Wil je daarover vertellen?

Mijn man en ik hebben samen een eigen bedrijf. Opleidingen in financiële planning, life planning, coaching en vaardigheden. Daar ben ik onder andere actief als docent. Het overdragen van kennis en enthousiasme is voor mij een belangrijke drijfveer. En ik merk dat ik dat inmiddels met fotografie ook doe. En zo zijn twee essentiële onderdelen van mijn leven met elkaar verbonden.

Bedankt Kitty van Gemert / @kitty_gemert. Kijk ook eens op www.fin-planning.nl

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

2 Reacties

  1. Als men iets met passie doet, en er dan zijn beroep kan van maken is het gewoon super toch, en men kan het gewoon zien aan het resultaat, of wel heeft men een foto die gewoon een foto is of wel een foto die leven uitstraalt , dat is het verschil tussen iets doen met passie of gewoon omdat het nu even je job is,nfotografie is dan ook een kunst, en kunst kan men bijschaven maar de basis en de passie moet er wel zijn , zoniet……..!!!!

    Laat een reactie achter
  2. Kitty en ik volgen elkaar al een lange tijd op twitter. We tweeten niet dagelijks, zelfs niet wekelijks met elkaar maar toch is zij heel speciaal voor mij. Ze heeft mij enorm gesteund bij het overlijden van mijn moeder en gaf mij een warm gevoel met haar tweets, plaatjes en steun. Dit zal ik nooit vergeten, het heeft mij heel goed gedaan en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Toen al bijzondere plaatjes sturen, oog voor het juiste en detail en dat zie je nu in haar prachtige foto’s terug. Fijn dat het haar hobby en haar passie is maar als je haar foto’s bekijkt vind ik haar een TOPfotografe! Haar passie voor plaatjes, foto’s en nu sinds een jaar serieus foto’s maken en haar bedrijf samen met haar man dat wist ik. Zo zie je dat je ook op twitter vrienden kan maken en mensen dingen toevertrouwd. Ik vind het een mooi interview om te lezen en te bekijken (foto’s)
    Dank Mary, dank Kitty <3

    Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *