Fouten door gemeente maakt noodzakelijke hulp onbetaalbaar

“Tot mijn verbijstering ontving ik eind juni een gepeperde rekening van 1572,50 euro van het CAK, als eigen bijdrage voor mijn PGB over 4 maanden.

Na diverse telefoontjes en mails met het wijkteam en de diverse spelers in dit ‘spel’ werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en weer terug.

Iedereen wees naar elkaar. Na een half jaar is het echter nog niet klaar met de gemeente en andere organisaties die ermee te maken hebben.

Omdat ik de thuiszorg had stopgezet, per 1 juli 2015, heeft de dame van het wijkteam gelijk maar de hele indicatie teruggetrokken, zo blijkt een half jaar later. Want er zijn dus nu rekeningen van de thuiszorg niet betaald.

Het gaat om de twee maanden tussen de overgang van het PGB naar het ‘overzichtelijke’ Zorg in Natura. Voor die twee maanden, mei en juni, moet alsnog een indicatie komen.

Tot twee keer toe wordt een nieuwe indicatie gestuurd: van 1 juli 2015-1 juli 2016… heel aardig, maar het gaat dus om de twee maanden ervóór!

Na een dikke klacht aan alles en iedereen van de gemeente gaat dit verhaal nog steeds verder.

Bij mij wordt dus die hoge eigen bijdrage berekend, vanwege spaargeld…

Het ergst is dat ik door de torenhoge eigen bijdrage mijn contract met mijn begeleidster per direct moest stoppen.

Ik vind het een slechte zaak dat ik (hoewel mij was toegezegd dat men de hoogte van de eigen bijdrage in maart te horen zou krijgen) dat pas in juni kwam te weten.

Gelukkig kon ik het contract met mijn begeleidster per direct stoppen maar zinnig lijkt me dat geenszins. Zij hield mij al 6 jaar op de been. Wie weet hoe het in de toekomst gaat…

Je zou er gewoon depressief van worden!

Dat ik nu dus nu even 1572,50 euro moest betalen doet pijn. Ik kon dat niet van mijn Wajong uitkering, dus moest mijn man zijn (zuurverdiende en belasting over betaald hebbende) spaargeld aansnijden.

Dat spaargeld was bedoeld voor onze kinderen om hun een beter leven te gunnen maar zo belanden zij door mijn stress en depressies straks ook in de Wajong.”

Een anonieme moeder.

Foto komt uit de collectie van Erik Koeslag.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *