Een eigen YouTube kanaal?

Ik dacht dat het een doodgewone-lanterfant-zondag zou worden.

Je weet wel, lekker op de bank series kijken in mijn huispak, een tukje doen tussendoor want het was toch hondenweer, en vooral niets vermoeiends ondernemen.

Had ik het even mis!

Mijn man en ik zaten aan een verlaat ontbijt met ovenverse broodjes, croissants, roomboter, een heerlijk sapje en een leuk muziekje. So far so good.

Ik genoot net van weer zo’n overheerlijke croissant toen mijn man vroeg: “Moet jij niet eens een vlogje maken?”

Met mijn mond vol lukte het me niet om te vragen wat hij bedoelde. Maar dat maakte helemaal niet uit. Mijn man begon zijn plan zelf uit te leggen…

“Ja mop, je weet wel, met je toet voor je mobiel iets vertellen terwijl je het opneemt. En dat plaats ik voor jou wel effe op YouTube. Linda doet het toch ook!”

Het kwartje wilde nog niet vallen bij mij en dat zag hij aan mijn gezicht.

“Toe Saskia, volg jij niks van Dé Linda? Dé Linda die zich in haar vlog ‘de buffel onder de gazelles’ noemt. De Linda die zegt dat afvallen na je vijftigste nóg moeilijker wordt. Okay, wij hebben geen Carlos Lens, geen eigen gym, maar wat geeft dat. Wat niet is kan nog komen, toch?”

Aha, het kwartje viel met de kracht van een kanonskogel. Ik hield mijn blik neutraal maar voelde een zuidwesterstorm opkomen. Gert raakte op dreef en ging verder met het ontvouwen van zijn plannen.

“In zes weken tijd moet het lukken om vijf kilo kwijt te raken, volgens Linda. Niet meer snaaien, veel zilvervliesrijst, beetje kip en veel groentes wegkanen. En je moet minimaal drie uur per week trainen. Ik heb voor jou wat filmpjes bij elkaar gezocht, als je die bekijkt en opvolgt, moet het lukken.”

Zijn enthousiasme werkte bijna aanstekelijk. Bijna dan… Dat mijn man zich zo bekommert om zijn eigen buffel. Dat mijn man het beste met me voor heeft, wie had dat gedacht…

Hij vervolgde onverstoorbaar zijn goed doordachte plan. “En…dat alles ga je filmen, met je mobieltje. Hoe je traint, wat je kookt, wat je eet, dat je op de weegschaal staat én hoe happy je je erbij voelt. Ik maak voor jou een eigen YouTube kanaal en dan heb je binnen de kortste keren heel veel views. Nou schatje, wat vind je van mijn plan?”

Zonder wat te zeggen ben ik van de ontbijttafel opgestaan en het huis uit gelopen. Ik was witheet! Morgen zijn we drieëntwintig jaar getrouwd. Ik weet heel zeker dat we dat niet gaan vieren. Een eigen YouTube kanaal? Is ie nu helemaal gek geworden?

Mijn man vindt mij dus te dik. Ik moet zeggen dat hij een wat vreemde manier heeft om dat te laten merken. Ja, ik ben geen gazelle, dat zie ik zelf ook wel. Maar dat hij vindt dat ik moet afvallen en daarover moet vloggen -ik die enkel op Facebook wat vrolijke onnozele berichtjes plaats- roept gevoelens bij me op die ik niet eerder heb gehad.

Ik ben niet tevreden met mijn lijf maar zeg nou zelf, wie is dat wel? Wel ben ik over het algemeen redelijk content over de rest van mij. Wat Linda doet moet ze lekker zelf weten. Dat andere vrouwen zich daardoor onzeker voelen, ja dat kan ik mij voorstellen.

Maar kom op zeg, mogen er soms geen buffels meer op aarde zijn? Wat zeg ik, als Linda met haar rage zo doorgaat, zijn de buffels straks een uitstervende diersoort!

Dat mijn Gert nu ook al vindt dat ik met Linda mee moet doen, en met mijn hele hebben en houwen mezelf te kijk moet zetten op YouTube, is voor mij een klap in mijn gezicht. Ik kook van woede en ben in staat om mijn man bij het grofvuil te zetten. Samen met zijn kratjes bier en zakken chips.

Uit het zo gewone leven van ‘Saskia’ en ‘Gert’.

Foto komt uit de collectie van Miek Koopmans.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

2 Reacties

  1. Het is zo’n leuk verhaal Mary echt van deze tijd, een vlogje maken.Ondanks dat ik vanochtend gespannen was kwam er meteen een glimlach toen ik dit zat te lezen.Zag alles gewoon voor me en die man met zijn kratjes bier en zakken chips, humor heb je wel hoor Mary en dat doet een mens ook af en toe goed.Top!

    Reageer
  2. Misschien kon er een prijs gewonnen worden, dat hij daar op uit was.
    Mooi verhaal.

    Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.