Een verzoek aan de bladen

Na mijn blog Ook ik was verslaafd, besef ik dat ik nog wat kwijt wil. Nu ik kan leven zonder weegschaal wil dat dus niet zeggen dat ik me te barsten eet en drink. Ik heb een maat waar ik mij aan houd. Past mijn broek nog goed dan is er niets aan de hand. Moet ik hem dragen zonder riem dan is het een tijdje opletten op wat ik eet, met name op al die dingen die ik zo lekker vind. Dat kost me niet zo veel moeite.

Het punt is dat ik mij mateloos erger aan al die graatmagere modellen. Ik vraag me af waar zij hun brandstof uit halen. Ik weet nog goed hoe weinig ik at, leven zij enkel van de lucht of op pillen?
Wanneer gaan de modeontwerpers, ja ook diegene die confectie kleding ontwerpen, eens beseffen dat de doorsnee vrouw vormen heeft en zich echt niet kan hijsen in een kindermaatje? Ook de modebladen en andere tijdschriften die steeds magere modellen gebruiken om de kleding leuk te fotograferen zouden eens achter hun oren moeten krabben.

Wanneer beseffen jullie, beste bladen, dat de meeste vrouwen een wat grotere kledingmaat hebben dan die XS modellen? Jullie zijn pas stoer als jullie een statement durven te maken door modellen in te huren die gezegend zijn met natuurlijke vormen. Modellen die een reëlere weerspiegeling zijn van de vrouw van nu. Nu lijkt het net alsof kleding je alleen fantastisch staat als je een dunne bonenstaak bent. Ik ging ooit de fout in met mijn drastische manier van lijnen. Ik heb dat zelf kunnen veranderen.

Maar al die jonge meiden dan? Door het gebruik van modellen zonder vlees op hun botjes zullen kwetsbare vrouwen en meiden hen als voorbeeld zien. Met alle gevolgen van dien. Ik wacht op de dag dat de genoemde bladen hun beleid gaan veranderen en geen gebruik meer maken van ongezond magere modellen maar kiezen voor modellen met vrouwelijke vormen. Ik ben benieuwd welk blad die uitdaging aan durft te gaan en daarmee trendsetter wordt.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

3 Reacties

 1. Een beetje buikje ,heupen,kontje en boobs dat zijn voor mij als man mooie dingen om te zien.
  Een strijkplank nee dank u ,en de meeste mannen denken zo.

  Reageer
 2. Ik erger me ook zot als ik in een winkel kom en al wat ik wil passen zit er niet bij in mijn maatje meer….is zelfs lelijk zo mager te zijn…..een vrouw moet vorm hebben, welk verschil zit er anders nog tussen een man en een vrouw. Begrijpen die meisjes niet dat ze hun gezondheid tekort doen….Hopelijk lezen er een paar van die lopende geraamte’s met gezond verstand jouw blog….

  Reageer
 3. Ben het helemaal met je eens Mary,die modellen hebben volgens mij een zwaar leven en lijken soms meer op anorexia meiden.Dat is een gevaar voor de jonge meiden die dat als een voorbeeld zien.Vrouwen die te dik zijn is ook niet gezond, maar ik zie liever in modebladen een normaal gezond ogende vrouw.Dan maar een jeans of zo met een mooi stel heupen of wat stevige billen, dat zie ik liever !

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.