De vrouw die mijn hart heeft gestolen

Daar was ze dan. In levende lijve. Mijn D. De vrouw die mijn hart heeft gestolen. De vrouw die mij in vertrouwen nam. Zo bijzonder om een van de mensen over wie ik heb geschreven nu eens in het echt te ontmoeten. Ze was precies zoals ik dacht dat ze zou zijn.

Onze ontmoeting was helaas kort maar we hebben afgesproken dat we elkaar snel weer zullen zien. D, met haar zachte stem, haar stralende lach en met een hoofd vol plannen.

Ik kon zien dat ze uit een dal was geklommen. Ik kon zien dat ze sterker was geworden. Deze ontmoeting heeft mij goed gedaan. Via social media blijven we frequent contact met elkaar houden. Zij hoort een beetje bij mij. En ik bij haar.

Hieronder staat een fragment uit mijn boek: Open boek- bijzondere gesprekken met doodgewone mensen. Het is het verhaal van D. ‘Mijn moeder is een…’

Ons contact ontstond op Twitter. Daarna gingen wij verder via mail omdat Twitter toch wat te beperkt is om lange gesprekken te voeren. Al snel werd de mailwisseling heel intensief. D. schreef mij haar levensverhaal. Een verhaal vol hobbels, worstelingen, verdriet en onzekerheden. Steeds had ze het in haar mails over haar ‘gesloten boek’. Nooit eerder heeft ze daar over willen en kunnen praten. Toch heeft ze op een gegeven moment de knoop doorgehakt en mij dat stuk van haar leven beschreven waar niemand, zelfs haar vrienden en vroegere therapeuten niet, ooit iets over heeft gehoord.
Ik was al aangedaan door haar levensverhaal maar toen ik las wat haar ‘gesloten boek’ inhield was ik totaal van slag. Ik had tijd nodig om mijn verdriet om D. te laten bezinken. Het kippenvel en de misselijkheid kreeg ik niet weg. Zelfs nu, terwijl ik dit schrijf, zit ik met een brok in mijn keel en gaan de rillingen niet weg. D. wilde heel graag dat ik over haar ‘gesloten boek’ zou gaan schrijven want zo vond zij, zij is vast niet de enige die zoiets dergelijks heeft meegemaakt.
D. vertelde mij, met enige schroom, dat haar moeder…

Nieuwsgierig geworden naar mijn boek en wil je meer lezen? Hier kan je mijn boek bestellen: Open boek- bijzondere verhalen van doodgewone mensen

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

6 Reacties

 1. Ik heb dat nu een aantal keren meegemaakt. Mensen leren kennen via fb of twitter en daarna in het echt.
  En blijkt dat je gevoel in het contact gewoon klopt.
  Ja Mary heel erg bijzonder

  Laat een reactie achter
 2. Fantastisch dat jullie elkaar hebben ontmoet. ik heb de laatste tijd wel ervaren dat de mooiste vriendschappen kunnen opbloeien via Social Media xxx

  Laat een reactie achter
 3. Heb het boek er weer even bij gepakt, wist nog dat ik dacht, toen ik het voor het eerst las, dit kán toch niet waar zijn… hoeveel kan een mens verdragen. Je leeft in het nu, zegt ze, maar gevormd door het verleden. Dáár kracht uit te putten onderscheidt je van degenen die misvormd zijn door het verleden, heb diep respect voor haar positieve levensinstelling… een voorbeeld voor ons allemaal.

  Laat een reactie achter
 4. Twee zielen die elkaar ontmoeten, soulmates noemt men dat…iets mooier bestaat er niet, man of vrouw maakt geen verschil, men kijkt niet alleen in iemands hart maar ook in elkaars ziel, pijn , verdriet met elkaar op die manier kunnen verwerken is zo biezonder , blij dat het jou gegund is… ook ik heb er één…gelukkig een soulmate maakt je leven rijker …xx

  Laat een reactie achter
 5. Mooi Mary, dat je haar hebt ontmoet.Kan me voorstellen als je jou in vertrouwen neemt en dan mag ontmoeten is wel heel mooi.Hierdoor is het vertrouwen waarschijnlijk nog groter.Mooi dat het ooit mogelijk is om elkaar op deze manier echt te ontmoeten.Ik denk via sociaal media dat het toch kan voor levenslange vriendschap !

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *