De meest waardevolle foto

Dag Erik, jij bent een van de mensen die foto’s levert voor mijn site. Hoelang fotografeer je al en waar ligt jouw voorkeur?

Ik fotografeer al jaren. Eerst werkte ik met de traditionele rolletjes en heb ik veel vastgelegd van de scouting activiteiten. Mijn passie werd weer opnieuw aangewakkerd door de digitale fotografie en de fabelachtige beeldkwaliteit die er te halen is.

Nu fotografeer ik voornamelijk de natuur in en om mijn dorp, en maak ik het liefst natuurreizen waarbij ik veel wilde dieren kan op de foto kan vastleggen.

Heb jij een doel voor ogen met deze hobby? Wil je bijvoorbeeld gaan exposeren?

Mijn doel is hoofdzakelijk de expositie bij mij thuis aan de muur. Aan een echte expositie heb ik eigenlijk geen behoefte. Of het moet zijn om iemand een gunst te verlenen of iets dergelijks.

Wil je iets over jezelf vertellen?

Ik fiets graag en dat combineer ik met fotografie. Ik houd van een goede film, speel af en toe een potje tennis en maak graag gebruik van ons ondergewaardeerde Vinkennest om een paar baantjes te trekken.

Heb je een herkenbare stijl?

Mijn stijl in de fotografie bedoel je? Easypeasy: De supersnelle acties van bewegende dieren haarscherp proberen vast te leggen, vind ik het mooist. Landschappen fotograferen is niet mijn grootste passie en dat is denk ik wel te zien. Ik houd er van om dat wat mijn voorkeur heeft puur natuur vast te leggen, dus geen knutselwerk of fotoshop.

Bij dit blog staat jouw meest waardevolle foto; vertel eens waarom deze?

Dit is mijn meest waardevolle foto en die is gewoon gemaakt in de buurt van het Assinkbos. Ik zat onder de bomen met achter mij het bos en voor mij een open weiland. Met de camera in de aanslag zat ik te wachten op een paar buizerds die langzaam mijn kant op kwamen cirkelen. Plotseling ploft er direct voor mijn neus, van boven de bomen, een torenvalk op de grond en verschalkt een muis. Ik richtte de camera en bleef klikken. Normaal gebeurt je dat niet vaak en al helemaal niet met een camera. Ik heb wel even een vreugdekreet geslagen.

Dank Erik Koeslag.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

2 Reacties

 1. Ik mag de foto’s ook gebruiken voor mijn kunst,
  ze zijn door de actie die plaats vind een geliefd
  materiaal,
  erg mooi om er een creatief werk van te maken.
  Ik hoop dat de fotograaf vereerd is met
  deze belangstelling voor zijn werk.

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *