De club van 50

De club van 50

Het is mij toen compleet ontgaan dat de zakrekenmachine (dag hoofdrekenen!) werd uitgevonden, of dat er voor het eerst reclame werd uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Ook van de executie van Che Guevara heb ik niets meegekregen. En dat er voor het eerst een harttransplantatie door Christiaan Barnard werd uitgevoerd, ik heb het alleen van horen zeggen. The summer of love…ik moest er over lezen.

Dat The Beatles de harten van velen veroverden, en Boudewijn de Groot diepe indruk maakte, het zal. Ik was er niet bij.

Ongetwijfeld zullen Saskia Noort, Sacha de Boer, Eddy Zoëy, Isa Hoes, Raymond van Barneveld, Wilfred Genee, Adam Savage, Regilio Tuur, Vin Diesel, David Guetta, Lucia Rijker, Boris Becker en Willem-Alexander Claus George Ferdinand het zelfde zeggen.

Wat ik gemeen heb met de bovenstaande namen? Nou, dat is dus ons bouwjaar: 1967.

En dat houdt in dat wij in 2017 allemaal 50 worden. En jij lezer, jij hoort misschien ook wel in dit rijtje thuis.

Ik ben benieuwd hoe jij, aanstaande 50-er, denkt over dat magische getal. Jij, ik, wij mensen uit het bouwjaar 1967, worden dan een halve eeuw oud. Ik ben nieuwsgierig (zit in de aard van dit beestje) hoe andere aankomende 50-ers dit gaan vieren.

Komt er zo’n foeilelijke Sarah of Abraham in de tuin? Komen er buiten spandoeken met diep- of dubbelzinnige teksten te hangen? Wordt het behalen van de 50ste geboortedag groots gevierd of…?

Vroeger waren mensen van 50 (en meer) in mijn ogen al best wel een beetje oud. En niet hip. Wel erg verstandig trouwens. Maar ja, om er maar even een dooddoener in te gooien: vroeger was alles anders. Is het nog wel reëel om ons zelf te vergelijken met die 50-ers van toen?

Behalve dat ik nieuwsgierig ben hoe andere aankomende 50-ers deze dag gaan vieren, vraag ik me ook af hoe zij dé dag tegemoet zullen zien. Doet het pijn als je erover nadenkt?

Vind je jezelf oud, of doet het 50 jaar worden jou weinig? Wat zijn jouw gedachten hierover en zou je mij daar wat over willen vertellen? Zo ja, neem dan even contact met mij op. Binnenkort zal ik de aftrap doen en mijn ideeën hierover eens vast gaan leggen.

Foto komt uit de collectie van Erik Koeslag.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

5 Reacties

 1. Lieve Mary , ik ben de 50 al een tijdje gepasseerd maar jullie hebben nog de mooiste jaren te goed.Zoals men zegt de lente ruikt lekker maar de herfst heeft meer kleurt…..

  Laat een reactie achter
 2. We willen wel oud worden maar het niet zijn.
  Toen mijn moeder 50 was vond ik dat, als 14 jarige, zo oud! Zij, haar vriendinnen en mijn tantes, droegen bloemetjes jurken en hadden een kort watergolf kapsel. Ik herinner mij de grote Sarah pop, op mijn moeders verjaardag, heel goed.
  Ik ben nu 54 en volgende maand word ik al 55! Al 5 jaar ouder dan 50 en ooh wat zag ik er tegenop, toen ik 49 was, om 50 te worden! Ik had al aangegeven dat ik een gewone verjaardag wilde zoals mijn andere verjaardagen. Geen poespas en ook geen Sarah in mijn tuin.
  Aan mijn wensen heeft men geen gehoor aan gegeven en daar ben ik heel blij om. Op die dag zelf maar ook nu nog steeds. Wat een mooie herinnering die er, net zoals mijn 18e en 21e verjaardag, eruit springt. Zelfs nu ik deze reactie typ komt er een grote glimlach op mijn mond. Er stond een Sarah in de tuin. Hoe zij eruit zag doet er niet toe, er was meer aandacht aan deze dag besteedt om mij wat extra in het zonnetje te zetten en mij een fijne en onvergetelijk verjaardag te geven.
  Ik ben al 54 keer jarig geweest. 51 verjaardagen die ‘gewoon’ door de jaren heen zijn verdwenen. Maar 3 bijzondere verjaardagen zal ik nooit meer vergeten. 50 worden doet helemaal geen pijn. Dankbaar dat ik het mocht worden en dat die leeftijd eruit sprong. Deze kan bewaard worden in mijn gouden kistje. Het duurt nog 12 maanden voordat jij 50 wordt Mary. Maak je er maar niet druk om en laat het maar over je heen komen, zonder aan te geven wat je wel en niet wilt. Dat is mijn tip en verder zijn wij nog best hip met ons spijkerjasje 😉
  Liefs voor jou,
  van een ervaren 50plusser 🙂

  Laat een reactie achter
  • Ach wat mooi…
   Toch kies ik er voor om mijn 50ste op een andere manier te vieren. Klein, zonder poespas, wel gedenkwaardig 🙂

   Laat een reactie achter
 3. Ach Mary, het leven begint pas bij 50 vind ik en bij mij moet het dit jaar ook kroonjaar worden.Ik ben al 15 jaar 50 plusser en dan kan er nog zoveel ook in positieve zin gebeuren.Zoals Rolande al zei, dan gaat de herfst mooier kleuren!

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *