Brief aan een hartsvriendin

Dag Belinda,

We kennen elkaar al zo’n 7 jaar, vanaf de eerste dag dat onze jongens, Pim en Thijs, begonnen op de basisschool.

Ons contact begon aarzelend maar werd geleidelijk aan hechter. We gingen samen winkelen, naar de sportclub en kwamen bij elkaar op feestjes en verjaardagen.

Ik vond in jou mijn maatje, ik nam je in vertrouwen, we konden samen ontzettend lachen en dachten over veel zaken hetzelfde.

Jij deelde je zorgen over de kinderen met mij, je twijfels over je werk en je liefde voor fotografie. Dat werd een gezamenlijke hobby en we trokken er vaak op uit om natuurfoto’s te maken.

Ik dacht dat we zo goed als geen geheimen voor elkaar hadden.

Totdat ik je laatst op de verjaardag van Pim innig zag zoenen met mijn Harm. Je deed het heel slim hoor, stiekem in de keuken. Wel jammer dat ik het vanuit de kamer net kon zien.

Ik heb je er later direct op aangesproken en zonder blikken of blozen gaf je toe dat je ‘wat hebt’ met mijn Harm. Van verbazing en boosheid kon ik niets uitbrengen. Ik stond je maar aan te staren en heb jou uiteindelijk weggestuurd.

Later heb ik Harm ernaar gevraagd en gaf hij, net als jij, toe dat jullie ‘iets hadden met elkaar’. Met de nadruk op hadden. Want, Harm had er spijt van. Hij voelde zich ontzettend schuldig naar mij toe, en kon daar niet mee leven.

God meid, wat heb ik mij in jou vergist.

Hechte vriendschap hè…mijn neus! Je hebt me bedonderd. En, jij niet alleen, Harm ook. Wat heb ik mij vergist in de mensen die het dichtst bij mijn hart zaten.

Nou Belinda, ik heb lang nagedacht. Jij en Harm hebben mij ongelooflijk pijn gedaan en ik kan je zeggen dat jij Harm mag hebben! Je zal zelf wel ontdekken dat het niet alleen om seks draait.

Mijn vertrouwen in jullie is weg.

Jullie zijn beiden zo fout geweest. Met Harm zal ik vanwege de kinderen wel contact houden maar jou wil ik nooit meer zien.

Ik hoop de onvermijdelijke scheiding met hem netjes te kunnen afhandelen. Voor de kinderen zal ik er alles aan doen dat zij zo min mogelijk last hebben van de scheiding. Aan mij zal het niet liggen.

Het lukt me niet om jullie samen alle geluk te wensen, ik wens het daarom maar voor mezelf en de kinderen.

Suus

Foto komt uit de collectie van @annebuiskool.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

7 Reacties

 1. Je brief, reactie is zo netjes.
  In de praktijk zijn de emoties van heftiger aard.

  Dit komt vaak voor weet ik. Vriendin, beste vriendin ..echtgenoot.
  Voor mij, in dit geval, zou de vriendin er niet meer toe doen.

  Je komt vast nieuw geluk tegen…sterkte.

  Reageer
  • Ik wil je hierbij een fantastische toekomst wensen met mensen die je vertrouwen nooit zullen beschamen, veel sterkte voor nu

   Reageer
 2. Oef die komt binnen! Heel herkenbaar….helaas zelf ondervonden. Een vriendschap van 20 jaar weggevaagd alsof het niets was. Gelukkig is het in mijn ” geval ” bij handje vast houden gebleven. Dit doet heel veel pijn, veel verdriet en het vertrouwen is diep beschaamd.

  Reageer
 3. Ik vind het moeilijk om op dit blog een reactie te plaatsen, velen denk ik met mij,aangezien er weinig reactie’s zijn…..Ik heb in mijn leven wel ervaren dat vriendschappen altijd wel eindigen,of verwateren door verhuizing etc. Ik ga geen hechte vriendschappen meer aan.
  Je bent – beste Suus- heel erg teleur gesteld in niet alleen je vriendin,maar zeker in je man Harm. Toch vraag ik me af ,of het toch niet de moeite loont om te vechten voor je huwelijk. Harm heeft een misstap begaan,…maar heb je je ook afgevraagd wat jou deel daar in is geweest? Hoe was het met de aandacht voor elkaar ? Als ik zo je blog leest ,krijg ik het iedee,dat je Harm zo maar weggeef aan Belinda…De Belinda die Harm heeft verleidt….
  Als mensen verliefd zijn,staan ze niet meer met bijde benen op de voer ,ze zijn als het ware van de wereld. Het gras is altijd groener…..
  Scheiden is niet altijd nodig, praten wel ,een tweede kans misschien…?
  Ieder voelt zulke situatie anders,en ik kan niet in jou gevoel kijken….
  Ik hoop dat je een goede beslissing neem ,veel wijsheid gewenst….

  Reageer
  • Hoi André, ik heb dit ook al besproken met Suus. Omdat zij Harm nimmer meer kan vertrouwen heeft ze dit besluit genomen.

   Reageer
 4. Tja, het kan gebeuren.Heb het zelf in een relatie meegemaakt en die vriendin zien we nooit meer en wij zijn nog samen!

  Reageer
 5. Wat vreselijk, vestandig besluit eenmaal een barst kan je lijmen maar nooit meer gied
  Sterkte

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.