Hij beloofde steeds beterschap

“Kleine kinderen, kleine zorgen. Grote kinderen, grote zorgen. Nou, dat gezegde is zo waar. Ik heb me wat zorgen gemaakt, dat durf ik nu wel te zeggen.

Mijn hart brak en ik kon zo weinig doen…

Mijn dochter raakte verliefd op een man die verslaafd bleek te zijn. Hij ging ’s nachts de hort op om te dealen of te gebruiken.

Zij probeerde hem te redden, denk ik. Uit alle macht probeerde zij hem te helpen. Ondertussen kregen ze twee kindjes en zat ze met een verslaafde man die totaal geen verantwoordelijkheid kende.

Hij beloofde steeds beterschap, liet zich opnemen in een verslavingskliniek en stond na drie dagen al weer buiten.

Ondertussen werd hij ontslagen op zijn werk omdat hij drank had gestolen uit de kantine. Ook was hij gewelddadig naar anderen toe.

Op een dag werd ik gebeld door de buurvrouw van mijn dochter. Zij hoorde geschreeuw en geruzie bij mijn dochter uit huis komen.

Mijn dochter is voor korte tijd met de kinderen naar een opvanghuis gegaan totdat haar man een andere woning had. Toen bleek ook dat er grote schulden waren.

Mijn dochter bleef hopen dat haar man zou veranderen.

Maar dat was niet zo. Hij stalkte haar, gooide een raam in om binnen te komen, en bleef haar lastig vallen. Mijn dochter kon slecht afscheid van hem nemen. Dat leidde wel eens tot problemen tussen ons.

Uiteindelijk zette mijn dochter de stap om te scheiden.

Omdat haar man al een flink strafblad had, en agressief was als hij onder invloed was, werden de kinderen aan mijn dochter toegewezen. Haar ex werd uit de ouderlijke macht gezet. Wel moest hij alimentatie betalen, maar dat is nooit gebeurd.

Heel langzaam leefde mijn dochter weer op, net als de kinderen, want die hebben tot mijn grote verdriet natuurlijk ook het nodige meegemaakt. En ik, ik raakte na jaren van zorgen en angst om mijn dochter en kleinkinderen overspannen. Ik kon niet eens meer blij zijn…”

Een oma

Foto komt uit de collectie van Monique Paulina Jouvenaar-van Eerden.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

3 Reacties

 1. Ik ken deze oma en weet dat het verhaal nog verder gaat! Met name de schulden die door de man gemaakt zijn komen nu volledig voor rekening van de dochter!
  Oneerlijk, maar van een kale kip valt niet te plukken!
  Veel sterkte gewenst oma!!

  Reageer
 2. In een rechtvaardiger maatschappij zou de rechter ook de gemeenschap van goederen ontbinden en alle schulden aanrekenen aan de partij die er een zooitje van heeft gemaakt. De (klein-)kinderen zouden dan ontzien zijn.

  Reageer
 3. Gemeente waar de dochter woont van oma zou hierbij een goede rol kunnen spelen!
  De boefjes moeten de kosten dragen het gezin moet zonder deze man op de rit worden gezet.
  Als meer mensen die in deze situatie verkeren weten dat het goed wordt opgepakt komen deze
  ook met hun verhaal uit de kast!
  Er is veel te veel ellende dat moeten we aanpakken daar heeft een gemeente gereedschap voor!

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.