Open over seks

Open over seks

‘Waarom ben jij ooit voor Bart gevallen?’ vraagt Paula. Na een lange stilte antwoord Denise: ‘Ik viel voor zijn blauwe ogen.’ Terwijl ze de wijnglazen nog eens volschenkt zegt ze met een wrange glimlach ‘wist ik veel dat het gekleurde lenzen waren. En jij’, vraagt ze aan Paula, ‘waar viel jij op toen je Marc zag?’ Paula hoeft niet lang na te denken. ‘Op zijn behaarde armen, hoewel daar nu niet meer veel van over is.’ Beide vrouwen zijn er even stil van.

‘Jullie zijn toch al achttien jaar getrouwd? Wij nu veertien.’ Paula gaat verzitten en stelt dan de grote vraag. De vraag die op haar lippen brandt. ‘Hoe is jullie seksleven? Die van mij stelt namelijk niets meer voor.’ Denise ziet dat haar vriendin moeite heeft om haar tranen in te houden.

Haar tranen prikken ook maar ze houdt zich in. Aarzelend reageert ze. ‘Paula, ik ken je nu al heel wat jaren maar over ons seksleven hebben we nog nooit gepraat. Beloof me dat wat we hier bespreken onder ons blijft.’ Paula knikt. ‘Natuurlijk beloof ik dat, maar weet je Denise, het zit me zo hoog, ik moet er met iemand over praten want ik voel me er zo rot onder. En ja, uiteraard blijft het tussen ons.’

Paula gaat verder. ‘Al jaren gaat het op en af tussen mij en Marc. Soms lijken we wel broer en zus en leven we langs elkaar heen. Dan stelt de seks echt niets voor. Na weken zonder seks doen we het even snel onder de douche en binnen twee minuten is het gepiept. Voor hem dan, ik ben dan net opgewarmd. En dat was dan de seks. Voordat er weer wat gebeurt, zijn we weer weken verder.’ Boos veegt Paula haar tranen weg.

‘Dat lijkt wel erg veel op mijn seksleven’, verzucht Denise terwijl ze nadenkend in haar wijnglas staart. ‘Bart is altijd druk. Druk met werk, druk met sport, druk met zijn vrienden en met zichzelf. De kinderen ziet hij door de weeks nauwelijks en ik ben ook weinig in beeld. Dan kan je je wel voorstellen dat meneer ’s avonds te moe is voor enige actie. Al zeg ik honderd keer: laten we eens op tijd naar bed gaan voor je-weet-wel, dan vindt ie die stomme tv toch belangrijker dan seks met mij.’

Paula zit hevig te knikken en vervolgt ‘het is net of seks geen rol meer speelt in ons huwelijk. Soms voel ik mij een hotelier. Als Marc zijn natje en droogje maar heeft is het goed. Ik vraag me af of mannen op leeftijd minder potentie hebben, of hun libido gedaald is. Of zal het aan mij liggen? Ik weet dat ik er niet meer zo goed uitzien als vroeger, en ja, ik loop er niet altijd opgetut bij. Maar ik geloof ook niet dat Marc het in de gaten zou hebben als ik een sexy jurkje aan zou hebben. Dan vraagt ie vast waar ik van plan ben naar toe te gaan.’

‘Oh wat herkenbaar’ Denise klinkt opgelucht. ‘Ik heb wel eens gedacht om naar een seksshop te gaan, wie weet helpen wat stimulerende attributen. Maar echt, ik durf het niet. Wat zullen ze daar denken als ik er loop te snuffelen? En sexy lingerie aandoen in bed heeft helemaal geen zin. Tegen de tijd dat ik dat spul uit heb gedaan is Bart al in slaap gevallen. Het ergste is dat initiatief altijd van mij moet komen’ vervolgt Denise.

‘Echt die man van mij heeft seks onderaan zijn prioriteitenlijst staan. Ik word er regelmatig boos om. Dan moet ik hem als het ware weer wakker schudden. Dan doen we het even vlug en hup dat was het weer voor een lange tijd. Zo wil ik niet oud worden hoor. Maar wat dan? Want voor de rest is het een schat van een man.’

Deel dit...
Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterEmail to someone

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

8 Reacties

 1. Ja …maar wat dan ? Het enigste is praten en tot een oplossing komen waar bijde zich in kunnen vinden…… Mooi blog ….

  Reageer
 2. Geen of nog maar weinig seks staan los van de liefde wat deze mannen eventueel betreft ,voor hun vrouwen.
  Ze zijn tenslotte geen machines ,leeftijd dagelijkse beslommeringen speelt alles een rol.
  Toch kunnen ze hun vrouwen best aantrekkelijk vinden ,zonder gelijk weer in de daad over te gaan ,hun enige fout is misschien het ook eens te zeggen ,bv ik houd van jou ,en ik vind je nog altijd even mooi etc tsja

  Reageer
 3. Ik denk zomaar dat er heel veel Denise en Paula’s zich in deze situatie herkennen

  Reageer
  • Dat denk ik ook……..weet het zeker!

   Reageer
  • Intrigerend…stuk… Probeer me een beeld te vormen van voorgaande stuk in combinatie met “Dag lieve pap en mam” en “de-gevierde-schrijfster ” Intrigerend vragen komen op ….:-)

   Reageer
   • Wat mij nu wel heel erg opvalt , het zijn bijna allemaal mannen die antwoorden op dit heel hekelig thema. Zouden ze zich dan toch ergens aangesproken voelen door het probleem….
    Eén punt is zeker , vrouwen zijn meer gevoelsmatig gericht als het op seks aankomt, voor veel mannen blijft het een daad , zowel als ze jong zijn of al wat oudere leeftijd hebben.
    Spijtig …. want liefde en seks samen is zo mooi en zo gevoelsvol , kan nog heerlijk zijn zelfs op oudere leeftijd…….

    Reageer
 4. Hahaha….sorry, dat het bij mij op mijn lachspieren werkt.Het zijn bijna allemaal mannen die hier reageren.Hoe zou dat toch komen ?Denk dat ik het weet, maar ik zeg het niet.Weet alleen omdat ikzelf vrouw ben dat de seks niet het belangrijkste is voor een vrouw, maar de emotie die er een heel belangrijk onderdeel van is.Als het emotioneel goed zit dan komt seks vanzelf en staat los van leeftijd vind ik !

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *