Ik heb er een gruwelijke hekel aan

Ik heb er een gruwelijke hekel aan

Foto komt uit privécollectie

Ik doe het liever niet. Beter gezegd, ik heb er een gruwelijke hekel aan. Ja en dat voor een vrouw. Dat zou je niet zeggen hè. Online kijken doe ik ook stukken minder want dat werd bijna een verslaving. Daar liet ik mij vrij makkelijk verleiden. Steeds kwam ik terug, gelokt door al het moois. Totdat puntje bij paaltje kwam en ik gauw weer weg klikte.

Maar goed, soms moet ik er echt aan geloven, kan het niet anders. Hoewel ik zuinig ben op wat ik heb, slaat daar toch wel eens de slijtage toe.
Dus als het moet, als het echt niet anders kan, doe ik het zo snel mogelijk om er voor een hele tijd weer van af te zijn. Zeg ik hele tijd, ik bedoel dat ik er het liefst maanden van af wil zijn. Het toeval wil dat mijn mannen ook een hekel hebben aan winkelen. Dat scheelt erg veel, moet ik zeggen.

Als ik eraan moet geloven loop ik een winkel binnen, scan van een afstand de rekken en weet binnen no time of het wat wordt. Meestal sta ik met twee minuten weer buiten. En zo hop ik winkel in, winkel uit. Totdat ik wat vind wat ik zoek, dan duurt het iets langer omdat ik het ook nog moet passen en betalen.

Ik zal ook nooit op speciale dagen winkels gaan scannen. Van die dagen waarvan je kan verwachten dat zo een beetje iedereen gaat winkelen. Ik ben niet gek, zeker samen met anderen graaien tussen de kledingrekken, of wachten voor een paskamer. Nee, mij niet gezien. Ik kies de rustige dagen met zorg uit. En op die dagen scan ik in een half uurtje heel wat winkels. Voor mij is winkelen een noodzakelijk kwaad. Ik ben ook niet het type dat voor ‘de gezelligheid’ winkels van binnen zal gaan bekijken. Daar doe je mij helemaal geen plezier mee.

Ik heb het idee dat ik deze afkeer van winkelen al op jonge leeftijd heb ontwikkeld. Ik kan me nog goed een winkelmoment met mijn ouders herinneren waar ik mij zelf, met een gezicht als van een oorwurm, in de spiegel zag kijken. Ik weet nog dat ik toen erg schrok van mijn spiegelbeeld en wenste dat ik snel weer thuis was. Nu heb ik dat gezicht niet meer als ik winkel, nee ik heb nu een geconcentreerde, strakke blik. En als ik geslaagd ben slaak ik een zucht van verlichting. Zo, missie volbracht.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht

12 Reacties

 1. Ik houd v winkelen. Tutten met m’n dochter…Maar tegenwoordig herken ik me wel in jouw verhaal. Te snel overprikkeld door mensen, muziek e.d. Ik shop nog wel hoor met m’n dochter maar moet daar dan dagen van bijkomen 🙂 En internet winkelen is dan soms een goed alternatief. Voordeel: minder winkelen is beter voor de portemonnee.

  Laat een reactie achter
 2. Geweldige bezigheid winkelen. Vooral schoenen..ben in het verleden wel de mannelijke Imelda Marcos genoemd. 🙂

  Laat een reactie achter
 3. Ik vind winkelen ook vreselijk! Het liefst ga ik één winkel in, koop mijzelf daar helemaal arm en dat max 2 keer in het jaar 🙂

  Laat een reactie achter
 4. Ik vind het heerlijk om te winkelen. Het gekke is wel, als ik zomaar wat winkel zonder wat nodig te hebben dan slaag ik wel. En als ik naar iets speciaals op zoek ben dan slaag ik niet. Toch typisch. 🙂

  Laat een reactie achter
 5. Op je ogen was ik al gevallen maar had niet kunnen vermoeden dat je de ideale vrouw voor mij zou zijn! Een vrouw die NIET van SHOPPEN houdt!!! Ze zouden een lintje moeten krijgen in mijn visie, maar de MKB zal je vervloeken, en terecht want jullie dragen bij aan de sluiting van al die leuke winkeltjes die nu de aanblik van een spookstad genereren!

  Is een beetje flauwe constatering die niet op waarheid berust, de regering en de banken laten bewust de MKB failliet gaan, een middenklasse die zich niet echt bij de Elite thuis voelt of thuis mag voelen, immers de de Elite buffelt niet maar laat buffelen.
  Dat hele binnensteden verloederen en rif-raf aantrekt, zal ze een zorg zijn, zij hoeven daar niet te wonen!

  Jouw instructie PE is om online te kopen, daar hebben de werkers geen gezicht en kunnen naar hartenlust worden uitgebuit en dit alles omdat jij te lui bent om te gaan winkelen 😉
  ( Zolando & kornuiten )

  Laat een reactie achter
 6. Vandaag, op maandag, stond ik nog in een ellenlange rij voor de paskamers van Zara…daar heb ik wel een beetje een hekel aan, maar verder vind ik winkelen wel leuk. Tenminste, als het op mijn manier kan: in mijn hoofd hebben wat ik zoek en dan snel elke winkel scannen. Met die éne vriendin is het een crime: die past de hele winkel, gaat dan dubben en vervolgens alles nóg een keer passen. AAARG!

  Laat een reactie achter
 7. Mijn winkelgedrag is ongeveer hetzelfde. Ik kijk rond. Mijn probleem is dat ik niet goed geld uit kan geven. Ik kan een half uur met iets in mijn handen lopen en het dan terug hangen (niet nodig) Vaak komt daarna de spijt.
  Passen vind ik een verschrikking

  Laat een reactie achter
 8. Een ramp, winkelen! Ik ben zo blij dat mijn dochter inmiddels oud genoeg is om met vriendinnen te gaan shoppen. Bah! Als ik voor mezelf iets haal, pas ik het zelfs niet. Dat doe ik op de gok en pas het thuis wel. Hup, snel weer weg! Oh ja, een koffie is dan wel weer gezellig!

  Laat een reactie achter
 9. Wat heb jij in dit op zicht veel overeenkomsten met mij.Jij zou een goede winkelvriendin voor mij zijn, ik geef ook niet om drukte in de winkels.Ga ook liever op rustige dagen en zie het ook als een noodzakelijk kwaad !Mijn vriendin kan iedere week wel shoppen ondanks dat ze druk is bezet.Moet dan ook op de drukste dagen winkelen,ik verzin wel een smoes dat ik niet altijd mee hoef !

  Laat een reactie achter
 10. Ik winkel nooit in de zin van winkelen.
  Mijn man en ik zijn in no time klaar. Ook bij grote aankopen.
  Weten wat we willen, en zijn het snel eens.
  Mijn dochters winkelen ook niet…nee het is aan ons niet besteed.

  Laat een reactie achter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *