De gevierde schrijfster

De gevierde schrijfsterPeinzend staart Sofie door het raam, haar laptop staat klaar om aan een nieuw hoofdstuk te werken. Al weken loopt ze met de vraag rond: Hoe nu verder? Ze zit niet lekker in het verhaal en daardoor is ze uit haar doen. In gedachten roert ze in haar koffie terwijl ze op dit nachtelijke tijdstip nog allemaal mensen buiten ziet lopen over de boulevard. ‘ Kon ik daar maar zijn’ bedenkt ze verlangend. Maar dat mag dus niet. Ze moet en zal verder schrijven aan haar boek. Haar uitgever belt elke week en voert de druk op. Ze is al over de deadline heen, ver er over heen zelfs. Van de stress krijgt ze geen hap meer door haar keel.

Een gevierd schrijfster zijn heeft ook zijn mindere kanten, daar is Sofie door de jaren heen wel achter gekomen. Na een eerste kassucces hoort elk nieuw boek de vorige verkoopresultaten minstens te evenaren. Dat is in het geheel niet makkelijk. Zeker als je geen toptalent bent en dat weet Sofie donders goed van zichzelf. Ze schrijft een beetje aardig maar meer is het niet.

Ze heeft geboft met haar PR team. Zij doen er alles aan om Sofie in de publiciteit te zetten en daardoor verkoopt ze beter. Dat ze er veel voor moet doen beseft ze als geen ander. Eeuwig lijnen, gekleed gaan volgens de laatste mode en zeer regelmatig de plastisch chirurg bezoeken zijn de minimale voorwaarden. Door de gouden handen van laatstgenoemde lijkt ze nog steeds een dertiger, hoewel ze al boven de vijftig is. Verder loopt ze alle feestjes af en poseert ze dikwijls in een innige omhelzing met een van die jonge aanstormende talenten. Social media houdt ze ook dagelijks bij. Een foto plaatsen van een half ontbloot achterste doet al wonderen in deze tijd. Dat wordt gelijk opgepakt door een van de kranten en zo staat ze weer in the picture.

Slopend is haar leven wel want door al die PR activiteiten heeft ze verdorie bijna geen tijd om te schrijven. Dus doet ze dat zoveel mogelijk in de nachtelijke uren. Tot voor kort kwam ze, geholpen door een pilletje en een snuifje, redelijk aan haar hoeveelheid woorden per dag. Maar nu ze terug leest wat ze de afgelopen tijd heeft geschreven schrikt ze er van. Ze kan niet anders dan toegeven dat ze al weken lang domweg onzin aan het tikken is. Onzin zonder samenhang. Ze weet niet eens meer wat haar plan was met dit verhaal. Zelfs de hoofdpersonen komen als vreemden op haar over. Ze kan wel janken. Dit boek kan beslist niet naar de uitgever. Ze raakt ernstig gefrustreerd en bijt haar gemanicuurde nagels tot bloedens toe kapot. Haar inspiratie is weg. Ze steekt een joint op en inhaleert diep. Rust heeft ze nodig. En een fris hoofd…

Wordt vervolgd

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

1 Reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.