Het angstzweet brak mij uit

“Voor de buitenwereld lijken we een gezellig gastvrij stel. Het is bij ons de zoete inval, we zijn altijd van de partij op feestjes en we zijn actief bij diverse clubs en verenigingen.

We hebben allebei een goede baan en zijn gezegend met twee schatten van meiden.

Tot zover het sprookje want als mijn man en ik met zijn tweeën zijn, is het helemaal niet gezellig. We praten nauwelijks, leven ons eigen leven en zijn te weinig geïnteresseerd in elkaar.

Ik weet dat hij een Facebookaccount heeft, en een tijd geleden heb ik ook een account aangemaakt. Maar, ik heb dat niet onder mijn eigen naam gedaan. Ik heb een naam verzonnen. Nou, ik kan beter zeggen dat ik een personage heb verzonnen, Esmeralda, inclusief wat informatie en een schattige foto van een hond.

Ik heb mijn man een vriendschapsverzoek gestuurd en we werden daar vrienden. Ik zag meteen dat hij veel vrouwelijke vrienden had. Ach, ik kon me dat ook wel voorstellen want hij is erg aantrekkelijk om te zien. Ook kan hij kan heel charmant en belangstellend uit de hoek komen.

Toen we op een avond samen thuis waren, ontving ik van hem een privébericht. Ik schrok natuurlijk maar liet niets merken. Ik moest mezelf voorhouden dat hij niet wist dat ik, zijn vrouw, als Esmeralda een berichtje van hem had ontvangen. Hij vroeg mij naar wat informatie over mezelf en leek oprecht geïnteresseerd.

We begonnen te chatten.

Ik bleef goed in mijn rol en vroeg hem naar zijn leven. Wat hij mij toen liet weten, bezorgde mij zo wat een hartaanval. In het kort kwam het er op neer dat hij gescheiden was en dat zijn vrouw hem had bedonderd met een oude vriend.

Van schrik klapte ik dicht en reageerde verder niet. Ik ben op een bepaald moment naar bed gegaan en heb liggen nadenken over wat ik met die informatie moest of wilde doen. De volgende dag stuurde ik hem een bericht dat ik met hem meeleefde en hoopte dat het nu goed met hem ging.

Ja, ik weet dat ik net zo fout zat als hij maar ik kon er niet mee stoppen. Ik zoog zijn leugens op en leefde in een fantasiewereld op Facebook. Ik liet me uiteindelijk inpakken door mijn eigen man, alleen had hij dat niet door. De dag kwam dat hij een afspraak met Esmeralda, mij dus, wilde maken.

Hij wilde me zien.

Hij vond me leuk en had duidelijk interesse om iets meer te doen dan alleen koffie drinken. Het angstzweet brak mij uit. Wat moest ik doen? Wat wilde ik? Ik heb er lang over nagedacht. Ik hield hem met smoesjes aan het lijntje: druk op het werk, ziek kind, weekend weg met een vriendin enzovoort.

Toch ging ik akkoord met een afspraak. Ik wist dat hij uit zou kijken naar een blonde vrouw (zelf ben ik donker) met een gebloemde zomerjurk en een rode tas. Bewust kwam ik, als mezelf natuurlijk, tien minuten te laat voor zijn tafeltje staan.

Hoogst verbaasd keek Hugo naar mij.

Hij vroeg mij wat ik daar deed. Ik vroeg hem hetzelfde. Hij bloosde en keek weg toen hij vertelde dat hij een afspraak met een collega had. Toen ik vroeg of die collega toevallig Esmeralda heet, zag ik hem verbleken.

Ik ben bij hem gaan zitten en heb hem alles uit de doeken gedaan. Ik heb opgebiecht dat ik een fake account had aangemaakt onder de naam Esmeralda. Ik heb verteld waarom ik dat had gedaan. Ik vroeg hem hoe vaak hij al afspraakjes had gehad met andere vrouwen.

Na verloop van tijd verlieten we samen de lunchroom en gingen het park in. Ik heb mijn hart bij hem uitgestort, liet weten hoe boos ik was en ook hoe fout ik ben geweest. Hij gaf ook toe dat hij flinke fouten had gemaakt.

We concludeerden samen dat we elkaar kwijt zijn geraakt.

Elkaar als geliefden uit het oog zijn verloren. En elkaar, diep in ons hart, gemist hebben. Samen hebben we besloten de verloren tijd in te halen. Er weer te zijn voor elkaar en elkaar lief te hebben. Wij geven ons huwelijk niet zo maar op, we gaan er nu echt aan werken.”

Theresa

Foto komt uit de collectie van Erik Koeslag.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

10 Reacties

 1. Nou een goed eind gebreid aan een niet zo fraai begin, wens jullie veel geluk verder ….

  Reageer
  • Wat ben je een moedige liefdevolle vrouw!
   Je vent mag trots op je zijn.

   Reageer
 2. Het is weer zo,n geweldig blog,met gelukkig een mooi einde…Kun je nagaan wat je met een beetje spanning te weeg kunt brengen…Misschien moeten meer mensen dat gaan doen ,chatten met je eigen partner terwijl je het niet weet ….want geloof me nou,als je niet aan de liefde werkt ,gaat het gewoon dood,ook met die nieuwe partner……

  Reageer
 3. Pfff, sterkte samen. Hoop dat er veel liefde zal zijn!

  Reageer
 4. Ik moest hieraam denken. Wel vind ik Theresa enorm dapper dat ze dit heeft gediurfd, want het had helemaal fout kunnen aflopen. Respect!


  I was tired of my lady, we’d been together too long
  Like a worn out recording of a favorite song
  So while she lay there sleepin’ I read the paper in bed
  And in the personal columns, there was this letter I read

  If you like piña coladas and getting caught in the rain
  If you’re not into yoga, if you have half a brain
  If you like making love at midnight in the dunes of the cape
  Then I’m the love that you’ve looked for, write to me and escape

  I didn’t think about my lady, I know that sounds kind of mean
  But me and my old lady had fallen into the same old dull routine
  So I wrote to the paper, took out a personal ad
  And though I’m nobody’s poet, I thought it wasn’t half bad

  Yes, I like piña coladas and getting caught in the rain
  I’m not much into health food, I am into champagne
  I’ve got to meet you by tomorrow noon and cut through all this red tape
  At a bar called O’Malley’s where we’ll plan our escape

  So I waited with high hopes and she walked in the place
  I knew her smile in an instant, I knew the curve of her face
  It was my own lovely lady and she said, “oh, it’s you.”
  Then we laughed for a moment and I said, “I never knew.”

  That you like piña coladas and gettin’ caught in the rain
  And the feel of the ocean and the taste of champagne
  If you like making love at midnight in the dunes on the cape
  You’re the lady I’ve looked for, come with me and escape

  If you like piña coladas and getting caught in the rain
  If you’re not into yoga, if you have half a brain
  If you like making love at midnight in the dunes on the cape
  Then I’m the love that you’ve looked for, write to me and escape

  Yes I like piña coladas and getting caught in the rain
  I’m not much into health food, I am into champagne
  I’ve got to meet you by tomorrow noon and cut through all this red tape
  At a bar called O’Malley’s where we’ll plan our escape

  https://youtu.be/_WkR2Tv4dq4

  Reageer
  • Ton, geweldig! Dat belletje ging bij mij niet rinkelen. Nu wel!

   Reageer
 5. Hoi Theresa,

  Fijn dat dit voor jullie zo heeft uitgepakt! Hopelijk hebben jullie elkaar nu toegang gegeven tot elkaars accounts, misschien kunnen jullie samen de spanning zoeken die André bedoelt?

  Ik zou dit zelf niet zo kunnen en ook niet willen.
  Mijn vertrouwen zou te erg geschaad zijn…
  Maar dat is persoonlijk, zegt meer over mij dan over jullie 🙂

  Heel veel geluk samen!

  Mary, als altijd: dank je en wat goed geschreven!

  Reageer
  • Als mijn man dat zou doen, ging ik gelijk van hem scheiden…..
   Wie zegt jou dat jij de laatste bent waar hij dit bij doet?
   Dat hij na enige tijd weer niet die spanning nodig heeft en weer afspraakjes met andere vrouwen maakt…?

   Reageer
 6. Ik zou dit echt niet accepteren, hoelang duurt het voordat de sleur er weer in komt, of hij de spanning mist?

  Ik zou zijn koffers op straat zetten.

  Reageer
 7. Verloren tijd inhalen dat kan ook, maar op deze manier zou dat voor mij niet hoeven.Als er een andere vrouw op die stoel had gezeten was hij ook doorgegaan.

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.