Als je samen geen toekomst hebt

Monique straalt. Ze zit lekker in haar vel, op het werk gaat het goed en in haar relatie loopt het ook naar wens. Ze slaapt goed, eet weer prima en voelt zich ontspannen. Toch, ergens diep in haar buik zit er een irritant kriebeltje.

Een vervelend zeurderig geschraap dat elk moment heviger kan worden. Er hoeft maar iets te gebeuren en ze is van slag. Dat maakt dat ze voor haar gevoel altijd op haar tenen moet lopen. Opletten wat ze zegt, opletten wat ze vraagt en vooral hoe ze iets vraagt. Ook moet ze opletten hoe ze zich gedraagt en wat ze aan trekt.

Ze houdt heel veel van Ben, al jaren. Maar soms kan hij haar zo’n pijn doen, zo kwetsen, zo drammen, dat ze het niet meer ziet zitten met hem. Dan heeft ze te maken met een vriend die op onvoorspelbare wijze reageert. Een vriend die haar pijn doet met zijn woorden en vervelende opmerkingen.
Als ze er over nadenkt, beseft ze dat hij altijd vooral aan zichzelf denkt. Zijn hobby’s, zijn vrienden, zijn hele leven staat voorop. Wat ze samen hebben, hun relatie, komt ergens achteraan de rij.

Ze heeft de relatie al een paar keer verbroken. En ook weer net zo vaak heeft ze, na het tonen van berouw en het beloven van beterschap, weer voor Ben gekozen.

Maar nu, nu ze er over nadenkt, weet ze diep in haar hart dat ze samen geen toekomst hebben. Elke nieuwe stap samen zal bepaalt worden door Ben. Ze zal op deze manier steeds meer van zichzelf moeten inleveren. En dat kan en wil ze niet. Monique verlangt naar een gelijkwaardige relatie, een relatie waarin ze zichzelf kan zijn, samen dingen kunnen ondernemen, samen plannen maken, samen bouwen aan een toekomst.

En dat zal niet met Ben zijn. Hoe pijnlijk het ook zal zijn, Monique gaat de knoop doorhakken. Ze kiest voor haar eigen geluk!

Wat Monique op dat moment nog niet weet is dat ‘kiezen voor haar eigen geluk’ door Ben niet geaccepteerd wordt.

Auteur: Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig: Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel dit bericht op

6 Reacties

 1. Dat laatste klinkt onheilspellend.. Ik gun Monique een nieuw begin waarin ze zichzelf voorop stelt!

  Reageer
 2. Oeps spannend weer een vervolgverhaal…..

  Reageer
 3. Met cliffhanger! Helaas te veel te vaak in mn omgeving meegemaakt om te vrezen voor de afloop!

  Reageer
 4. Jammer dat kiezen voor haar eigen geluk niet geaccepteerd gaat worden.
  Ben benieuwd naar het vervolg.

  Reageer
 5. Heel herkenbaar, ik zat ook in zo’n relatie, een man met behoorlijk narcistische trekken, en ik ben eruit gestapt. Heel moeilijk en de gevolgen zijn nog dagelijks voelbaar. Maar ook opgelucht en blij, ik voel me weer vrij, ondanks de pijn die ik voel. Terugkomen bij jezelf is het mooiste kado wat ik nu krijg. Narcisme is destructief en verwoestend.

  Reageer
 6. Maar dan het vervolg, lijkt me wel spannend !

  Reageer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.