Op naar de honderd

Een, twee, vijf, twintig… Na mijn zegeningen geteld te hebben wordt het nu de hoogste tijd om mijn wensen eens op een rij te zetten. Ik ga ervan uit oud te worden.

Voordat het te laat is wil ik toch nog eens:

 

Naar Zuid-Afrika afreizen voor een paar weken vakantie. Dat is een lang gekoesterde wens waar ik eerst voor moet sparen. Daar zit hem gelijk de kneep. Ik spaar wel, echter, steeds hebben andere zaken prioriteit.

Skydiven. Nu heb ik een bepaalde vorm van hoogtevrees, een best heftige, dus ik wil het eerst eens indoor gaan proberen. Dat is vast minder eng. Hoop ik.

Dé anti rimpelcrème vinden die echt doet wat wordt beloofd. En dan ’s avonds opsmeren en in de ochtend een écht fris en fruitig gezicht kunnen zien in de spiegel.

Een concert van U2 bijwonen.

Taarten leren bakken. Kijk, die is te doen, kost geen klauwen met geld. Oh wacht, moet ik eerst een goede oven aanschaffen. Of toch maar verhuizen?

Een tweet-up organiseren voor mijn Twittervrienden. Voor de Facebookers een soortgelijk idee: een Feessie met al mijn ‘vrienden’.

Op een warme dag ijskeurmeester zijn. Lekker alle smaken proeven :-)

Ondertussen leest mijn jongste zoon mee en die komt me toch met niet leuke ideeën. Hij stelt een verwendag voor mij voor en vraagt of ik misschien nog een baby zou willen krijgen. Ik vind het lief van hem dat hij met die suggesties komt maar laat ik daar nu hélémaal geen trek in hebben. Ik houd niet zo van gefriemel aan mijn gezicht of lijf door onbekenden. En ik heb twee lieve zonen, ik wil geen baby meer. Nog afgezien van het feit dat ik daar te oud voor ben.

Een rondvlucht maken in een helikopter.

Graceland bezoeken. Ik ben te jong om over Elvis als idool te kunnen praten, toch zou ik wel een kijkje willen nemen op Graceland om een beter beeld te krijgen van zijn leven. Wat had die man een stem!

Eindelijk iets bedenken waarmee ik geld kan verdienen.

Een boek schrijven. Dan zal ik toch eerst een hutje op de hei moeten zoeken om daar in alle rust te kunnen werken. Aangezien ik dan mijn mannen zal missen, en zij niet zonder mij kunnen, weet ik nu al dat dit niet door zal gaan.

Na de studiereis van oudste weet ik zeker dat een bezoek naar Rome hier ook op de lijst moet.

Phoe, als ik bovenstaande nog eens doorlees moet ik wel honderd worden om dit allemaal te kunnen realiseren. En een bank beroven óf een grote geldprijs winnen.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

12 Reacties

  1. Zuid-Afrika..geweest en ik zeg doen, U2 11x live gezien…een must, Graceland..ook geweest..teveel poeha en kermis voor mij. De rest kan ik je niet zeggen. Misschien Rome over een paar weken. Weer een leuk blog Mary.

    Reactie toevoegen


    • Jee 11 keer naar U2….ik lees het al, jij hebt mijn lijst al redelijk :-) afgewerkt Frank!

      Reactie toevoegen


      • Ja…11 keer en iedere keer weer fantastisch…ging van de jaren 80 tot 2000 veel naar grote concerten. Tegenwoordig meer de kleine bandjes in kleine zaaltjes, minstens zo leuk!

        Reactie toevoegen


  2. 1 concert meegemaakt van Paul Simon, Geen Graceland tour maar Afrikaanse muziek. Dus ook wel een beetje. Aangezien ik helemaal niet smeer, hoef ik niet op zoek naar de antirimpel creme. Trouwens, hoe kunnen ze dan zien dat je respect verdient? Verder, dromen en plannen moet je houden. Stel dat je al deze dingen al gedaan had, wat moest je dan???? Ik wil, ik wil, met een ballon varen. De rest doe ik gewoon :-))

    Reactie toevoegen


  3. Wat een mooie lijst! Hoop dat je 100 wordt Mary en dat je de hele lijst af kan vinken.
    Ik zou toch maar beginnen met geld opzij te zetten i.p.v. een bank beroven
    Het boek schrijven kan ook nog als de kinderen het huis uit zijn.
    Als je dé antirimpelcrème hebt gevonden wil je me dan een seintje geven?
    Ik denk nu, door dit blog van jou, na over mijn wensen.
    Concerten van David Bowie en Sting daar ben ik geweest. Ik deel je U2 keuze maar hoef niet meer naar een concert. Dat is me te druk en verder heb ook ik hoogtevrees.
    Ik zie zelfs het vliegen niet meer zitten. Dankjewel voor dit mooie verhaal weer, ik ga eens goed nadenken over mijn lijst :)

    Reactie toevoegen


    • Als ik dé crème gevonden heb laat ik het je zeker weten. Heb zelf ook veel bands/ artiesten mogen bewonderen maar U2 dus nog niet. Zeg Hiltje, ik daag je uit: maak jij ook eens een bucket list!

      Reactie toevoegen


      • Mooie uitdaging…dacht ik. Ik dacht ik schrijf al mijn wensen even op maar zo makkelijk was dat niet. Ik ben nu 52 jaar en heb al heel veel meegemaakt, gekocht en gereisd en bijgewoond.
        Ik wil vooral zo lang mogelijk gezond blijven met mijn vriend en kinderen en mijn kleinkinderen, die ik nog niet heb, op zien groeien. Dus op nr.
        1. Staat een bezoek van de burgemeester met een boeket bloemen voor mijn 100ste verjaardag! Daarna mag hij mij vaker bezoeken met de reden dat ik de oudste inwoonster ben van Brabant.
        2. Als ik aan nieuwe spullen denk, dacht ik geen wensen meer te hebben maar een eigen jacuzzi in mijn achtertuin dat zou ik geweldig vinden.
        3. Een keer in een vrachtwagen rijden.
        4. Hèt enige echte potje antirimpelcrème waar ik zelf niet meer achteraan hoef en jij mij tipt
        Dat was het Mary, ik kan niks meer bedenken. En toch is het heerlijk voor jou en iedereen om wensen te hebben!
        Dank voor je uitdaging, nu heb ik ook een bucket list (je) :)

        Reactie toevoegen


        • Wat een mooie bucket list. Als de burgermeester bij jou komt voor je 100ste verjaardag zet je natuurlijk wel foto’s op twitter. Dan vertel ik tegen mijn kinderen en kleinkinderen (als die er dan zijn) ‘deze beroemde oude dame is een bekend schrijfster geworden. Ondanks haar drukke leven bleef Hiltje mijn vriendin.’En voor dé anti rimpelcrème kunnen we morgen naar de Lidl! Kwam als beste uit de test. Dus die hoef ik niet meer te zoeken :-)
          Dank voor je reactie!


  4. Heb maar 1 wens ,hoop dat ik samen met mijn Vrouw ,nog lang gelukkig en gezond mag blijven !.
    Maar oké ben geen spel verderver ,ik zou graag eens de Japanse muur willen zien ,dat dus wel weer wel
    Voor de rest echt geen verdere wensen meer.

    Reactie toevoegen


  5. Zoals jullie nu al weten heb ik geen antirimpelcrème meer nodig, te laat…. voor U2 ben ik te oud, sparen doe ik niet meer. Ik heb vliegangst dus die helikoptervlucht valt er ook tussen uit.
    Elvis heb ik in zijn gloriedagen gezien op huwelijksreis…. baby’s maken laat ik aan mijn zoon over.
    Een bundel uitgeven is het enige wat ik nog wens….wie weet komt die droom nog wel uit.
    Bedankt om me weer even terug te laten nadenken over wat wel en niet meer kan, bedankt om
    je verhaal wederom te mogen lezen…x

    Reactie toevoegen


    • Hahahaha heerlijke en eerlijke reactie @Rolanda De Bruyn ,heb er van genoten !

      Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *