Mevrouw Sjabbens blijft geen melkkoe

Ik woon al jaren in een huurhuis. Een vrij groot huurhuis met maar liefst twee badkamers. Op zolder één met douche en op de eerste verdieping één piepkleine met een bad. Luxe, ik weet het. Over de ruimte zal ik ook niet klagen. Wel over het feit dat de keuken, badkamers en toiletten nog in de originele staat zijn. En met originele staat bedoel ik zoals het een jaar of vijfentwintig geleden eens modern was. Zo heeft het sanitair een vieze bruine kleur, de bewerkte tegels matchen er goed bij. Ooit was het vast chique. Nu is het ronduit lelijk.

Je moet weten dat ik niet via een woningbouwvereniging huur maar via een grote vastgoed beheerder. Ik betaal dan ook een wat hogere huur. Vanwaar deze inleiding vraag je je af? Dat zal ik vertellen. Zodra een zelfde huis leeg komt te staan worden de badkamers, de keuken en de toiletten gemoderniseerd. In een aantal gevallen worden zelfs de muren aangepakt en vaak ook nog de tuin gedaan. Niets lijkt te veel om een nieuwe huurder te lokken. Tel daarbij op dat de gemoderniseerde lege woningen mét een fikse huurkorting worden aangeboden en je snapt mijn frustratie.

Uiteraard heb ik gebeld met de verhuurder. Maanden geleden al. ‘Nee, mevrouw uw huis wordt niet zo maar gemoderniseerd. Ja mevrouw, ik snap u eigenlijk wel maar zo zijn onze regels hè. Zo lang alles het nog doet in uw woning gaan wij daar niets aan veranderen’. Als zoethoudertje kreeg ik bezoek van de technische opzichter om de staat van de woning te inspecteren. Die constateerde onder andere wat slechte afvoertjes, en een kapotte douchebak. Dat de kastjes niet goed sluiten, daar kan hij niets aan doen. Net zoals dat de kranen kapot zijn in de badkamer. Dat moeten wij allemaal zelf repareren want zo staat het in het huurcontract. Inmiddels is het maanden geleden dat die beste man langs kwam.

Heb ik daarna wat van de verhuurder gehoord? Echt niet. Ondertussen wordt er al zeven dagen gewerkt aan het opknappen van een lege woning hier op het plein. De vierde woning die leeg staat. Voor mij is het wel duidelijk. Ik ben een ideale melkkoe. De jaarlijkse huurverhoging blijft onverminderd doorgaan. Mede hierdoor én door de stugge afhoudende houding van de verhuurder hebben wij besloten dat zij maar andere mensen moet uitmelken. Wij zijn op zoek naar een andere woning.

Mary

Mijn bio op twitter is aardig volledig:
Kritisch, Nieuwsgierig, Moeder, Behulpzaam, Humor, Gehuwd, Regelaar, Spontaan, Flapuit, Creatieve geest, Ideeënbrein, Blogger, #twittertaalgids en oh ja ook nog: a-technisch ben ik.

Deel deze posts op

4 Reacties

  1. Hetgeen hier speelt is onderdeel van de voortschrijdende norm die de mijne nooit zal zijn. Natuurlijk ben ik naïef en te goed van vertrouwen, maar dat past mij beter dan de houding dat je altijd de ander moet belazeren hetgeen de norm nu is in alle lagen van de bevolking, en zelfs als ‘stoer’ wordt ervaren! Maar alle organisaties waar je mee te maken krijgt doen het, kijk maar naar Radar of Kassa ook onze overheid doet het zag ik gisteren weer, wij burgers nemen SNS over en vervolgens worden we door dat zelfde SNS belazerd. Was voor mijn vertrek al zolang ik een rijbewijs heb lid van de ANWBWegenwacht,kocht hier een auto die ik nog niet goed kende en deze bleek een startbeveiliger te hebben. Kwam terug van een boodschap en de auto wilde niet starten en heb de wegenwacht gebeld, wist dat ik dan ook weer lid moest worden maar dat kwam eigenlijk wel goed uit.De monteur wist wel wat er aan de hand was en had dat ook via de telefooncentrale kunnen laten weten want hij stapte in de auto en startte hem. De rekening kwam en in plaats van een korting die toen geldig was, moest ik een bedrag even groot als dat van het lidmaatschap Wegenwacht, maar administratie kosten genoemd betalen.Toen ik hiermee niet mee akkoord ging gaven zij het in handen van een deurwaarder welke ging dreigen. ( Bij naspeuring bleken zij tot de ANWB te behoren of gefinancierd ) Soms kwamen die dreigbrieven met 3 tegelijk aan en na enige tijd kwamen er een paar welke over de gang naar de rechter spraken. Heb toen kontakt opgenomen en hen verteld wat ik wel eens op TV had gezien, dat is dat een betaling tegenover een verrichting moet staan en daar dit niet het geval was ik zeker niet zou betalen en tevens verzocht om de datum en tijdstip van de zitting t.b.v. weerwoord! Heb er nooit meer iets van gehoord maar ik weet zeker dat heel veel mensen betalen om de gang naar de rechter te voorkomen, en dat ergert mij mateloos! Alle verz.mij. zijn niet te vertrouwen al wat telt is geld, mensen niet!

    Reactie toevoegen


    • Wat een verhaal Dick. Ik ben het met je eens dat ‘wij’ten alle tijden mondig moeten zijn. In deze tijd is dat erg belangrijk.

      Reactie toevoegen


      • Weet je Mary ik kan er niet tegen dat bijna alle, of inmiddels alle organisaties zich bedienen van bedreiging, het opleggen van boetes, of “administratiekosten” en er mee weg komen, daarmee vele mensengezinnen in moeilijkheden brengen, dat vind ik onverdraagbaar want ze komen ermee weg en de niet-mondige burger vult de zakken van hen, die toch al een goed gevulde zak hebben. We hebben het hier over waarden en normen, en met waar ik mee ben opgevoed hebben ze niets meer te maken!

        Reactie toevoegen


Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *